FC Hongan naisilla tiukka viikko – päävalmentaja uskoo pelillisen tason nousuun loppukaudella

Jalkapallo: Kansallisessa liigassa useampi joukkue taistelee kärkipaikoista kuin viime kaudella.

FC Hongan naisten kausi on juuri ylittänyt puolivälin Kansallisessa liigassa. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä uskoo vankasti, ettei joukkue ole vielä näyttänyt kaikkea potentiaaliaan.

– Olemme luottavaisia, että menemme parempaan suuntaan. Uskon, että loppukaudella pystymme nostamaan pelillistä tasoamme, Lappi-Seppälä vakuuttaa.

Hän sanoo joukkueen olevan voitontahtoinen. Vaikka kuluvalla kaudella ei ole saatu sarjassa niin paljon pisteitä kuin on tavoiteltu, joukkue ei ole antanut periksi.

– Treeneissä on ollut edelleen hyvä meininki.

Viime kierroksella FC Honka kohtasi Tikkurilan Palloseuran. Sarjakakkosen kanssa joukkue päätyi tasapeliin. Se oli kauden toinen.

FC Hongan kolmen voiton keskikesän putki katkesi kolmen tappion putkeen. Sen joukkue sai poikki viime perjantaina Ilveksen vieraana.

Välttämättä otteluruuhka ei näy heti vaan viiveellä.

60 minuutin kohdalla espoolaisjoukkue oli vielä kahden maalin tappiolla, mutta punnersi voittoon.

– Voitot tuovat itseluottamusta. Henkinen puoli on isossa roolissa voittamisessa.

Lappi-Seppälä muistuttaa, että neljästä tappiosta kolme on päättynyt maalin häviöön.

FC Honka sai viime kauden päätteeksi SM-hopeaa. Päävalmentaja arvioi, että kuluvalla kaudella sarja on tasaisempi kuin viime vuonna. Useampi joukkue taistelee kärkipaikoista.

– Ristiin on pelattu aika paljon. Seurojen kannalta sarja on ollut mielenkiintoinen. Voitolla voi nousta monta sijaa ja vastaavasti tappio tiputtaa monta pykälää alemmas.

Päävalmentaja on tyytyväinen, koska moni loukkaantuneena ollut pelaaja on päässyt pelikuntoon. Pelaajia tarvitaankin tällä viikolla, koska FC Hongalla on työntäyteinen viikko.

Keskiviikon ottelun jälkeen joukkue taistelee pisteistä jo sunnuntaina 30. elokuuta toisen vantaalaisjoukkueen kanssa. Se pelaa PK-35 Vantaan vieraana Myyrmäessä kello 17 alkavassa ottelussa.

– Yleensä sarjassa on ollut kesällä tauko, mutta sitä ei tänä vuonna ollut. Täytyy olla tosi tarkkana, kun tulee otteluruuhkaa. Meille tulee reilussa viikossa kolme peliä.

– Välttämättä otteluruuhka ei näy heti vaan viiveellä. Treenien tulee olla kuormittavia, jotta kunto säilyy. Kuormitusta ei saa kuitenkaan tulla liikaa, Lappi-Seppälä pohdiskelee.

Kansallisessa liigassa ei pelata ylempää ja alempaa loppusarjaa, koska korona-pandemia siirsi sarjan alkua kahdella ja puolella kuukaudella. Korkeimmalla sarjatasolla pelataan siten vähemmän otteluita kuin edellisillä kausilla.

Sijoitukset ratkotaan suoraan kaksinkertaisen runkosarjan perusteella. Jokaiselle tulee 18 ottelua.

Kun FC Honka on pelannut TPS:n ohella yhden ottelun vähemmän kuin muut eli 10 ottelua, on se sarjassa seitsemäntenä.

Jäljellä olevista otteluista joukkue pelaa puolet kotona Tapiolan stadionilla. Näitä otteluja seuraamaan on vapaa pääsy.

Lappi-Seppälä pohdiskelee, ettei kauteen valmistautuminen ollut heillä eikä muillakaan paras mahdollinen. Sarjaan valmistautumiskausi oli paljon pidempi kuin tavallinen talvi. Sen teki korona-epidemia.

Kansallisen liigan käynnistyminen lykkääntyi lähes kolmella kuukaudella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut