Minttu Tuominen jättää Espoon – siirtyy ammattilaiseksi Kiinaan

Kapteenin C-kirjainta paidassaan kantanut Minnamari eli Minttu Tuominen siirtyy kiinalaiseen KRS Vanke Rays Shenzenin joukkueeseen. Arkisto/Sirpa Repo

Kiekko-Espoon viime kausien kapteeni Minnamari eli Minttu Tuominen jättää seuran. Puolustaja siirtyy kiinalaiseen KRS Vanke Rays Shenzenin joukkueeseen.

Kaikki Suomessa pelaamansa kaudet Tuominen on edustanut espoolaista kiekkojoukkuetta. Tämän lisäksi hän pelasi kauden Ruotsissa ja useamman kauden yliopistokiekkoa Yhdysvalloissa.

– Haikein fiiliksin lähden Espoosta, mutta tuntuu hyvältä ja on vähän jännittävääkin, miten siellä sujuu, Tuominen pohtii tiedotteessa.

Tuomisen päätös siirtymisestään ammattilaiskaukaloihin oli lopulta helppo.

– Ei se niin vaikea ollut, kun alkoi miettimään, miten hieno kokemus ammattilaisena pelaaminen on, 30-vuotias Tuominen kertoo.

Puolustaja on kuulunut vuosikaudet maajoukkueen vakiokokoonpanoon. Viimeksi hän edusti Suomea kevään 2019 MM-kisoissa Espoossa.

Hänet oli valittu tämän vuoden MM-kisoihin lähtevään joukkueeseen, mutta korona-pandemia peruutti nekin arvokisat.

– Olen iloinen siitä, että Minttu saa tällaisen mahdollisuuden päästä pelaamaan ammattilaisena Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen vakuuttaa.

Kiekko-Espoon tämän kauden kapteeni hyökkääjä Annina Rajahuhta kiekkoili kauden 2017–2018 ammattilaisena kiinalaisen Kunlun Red Starin joukkueessa.

Naisten liigan kausi käynnistyy tänään lauantaina. Paikalliskamppailussa Kiekko-Espoo matkaa Malmille.

Ottelu HIFK–Kiekko-Espoo alkaa kello 15.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.