Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Honka hakee kauden kolmatta kotivoittoa Ilveksen kustannuksella

FC Honka kohtaa tällä viikolla Veikkausliigassa Ilveksen. Tuleva ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden liigassa.

Tamperelaisjoukkue on ainoa, jota FC Honka ei ole ennen kohdannut kuluvalla kaudella.

Viime kierroksellakin FC Honka pelasi Tapiolan stadionilla. Silloin joukkue ei onnistunut maalinteossa HIFK:n estäessä tehokkaasti keltamustien aikeet.

Aiemmin kaudella FC Honka ei ollut hävinnyt kertaakaan Veikkausliigassa. Nyt sen tappion tuotti HIFK. Vieraat onnistuivat tekemään yhden maalin, se riitti voittoon.

Ottelusta saadut kolme pistettä nostivat HIFK:n aivan FC Hongan kantaan. Näillä kummallakin ja Ilveksellä on 19 pistettä.

Näistä kolmesta joukkueesta FC Hongalla on paras maaliero, plus kuusi. Sen ansiosta joukkue on sarjassa neljäntenä.

Saman verran otteluita pelanneeseen viime kauden mestariin Hongalla on matkaa kuusi pistettä. FC Interillä on ottelu enemmän pelattuna ja sillä on 26 pistettä. Myös HJK:lla on takana ottelu enemmän pelattuna. Se on 30 pisteessä.

FC Lahti ja IFK Mariehamn kärkkyvät heti kärkikuusikon takana. Niillä kummallakin on 17 pistettä.

12 joukkuetta pelaa kaksinkertaisen runkosarjan eli 22 ottelua. Sen jälkeen kautta jatketaan alemmassa ja ylemmässä lopusarjassa. Kahta parasta ja heikointa lukuun ottamatta joukkueet ovat pelanneet nyt 12 ottelua.

Enää FC Hongan paidassa ei tällä kaudella nähdä kesken viime kauden joukkueeseen hankittua Elmo Heinosta. Hänet on loppukaudeksi lainattu TPS:n riveihin.

FC Hongan kasvatti Arlind Sejdiu puolestaan siirtyi Lahteen. Honka saa tästä siirtokorvauksen.

FC Honka–Ilves alkaa Tapiolan stadionilla keskiviikkona 9. syyskuuta kello 18.30.

Tämän jälkeen Veikkausliigaa nähdään seuraavan kerran puolentoista viikon päästä. Silloin nurmelle tulee kotijoukkuetta haastamaan HJK.