Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoon ringettejoukkue tähyää mestaruuteen – kausi käyntiin viikon päästä

Jääurheilu: Kiekko-Espooseen siirtymisen myötä ringeten SM-joukkue pelaa Tapiolan harjoitushallissa.

Ringeten SM-sarjassa pelaava espoolaisjoukkue esiintyy nyt ensimmäistä kautta Kiekko-Espoon paidoissa. Tätä edustusjoukkuetta lukuun ottamatta muut ringettejoukkueet jatkavat edelleen Espoon Kiekkoseurassa.

Korkeimmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen päävalmentajana on toista kautta Eevi Kaasinen. Hän on Hyvinkään Ringeten kasvatti, mutta pelasi vuosia Espoossa.

– Joukkueemme pelasi silloin Laaksolahden jäähallissa. Kun jo olin jäähdyttelijä, pelipaikaksi oli vaihtunut Leppävaara, Kaasinen muistelee.

Ensi viikolla käynnistyvässä sarjassa Kiekko-Espoo nähdään kotipeleissään Tapiolan harjoitusjäähallissa.

– Täällä on hyvä kuntosali. On myös kiva, että urheilupuistossa liikkuu monen eri lajin harrastajia, Kaasinen kiittelee.

Leppävaaraan verrattuna joukkueen kannattajille on uutta se, että kotiotteluissa on oikea katsomo istumapaikkoineen. Leppävaarassa otteluita seurattiin kahden jään väliseltä orrelta ja seisten.

Koko joukkue tekee töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Päävalmentajalle tämän kauden joukkue on ennestään hyvin tuttu. Sama runko on ollut kasassa jo useamman vuoden ajan. Muutenkin joukkue on pitkälti sama kuin viime kaudella.

Joukkueeseen tälle kaudelle tulleelle Katariina Kurikolle muutama henkilö on ennestään tuttu.

– Eevi taisi silloin pelata Espoossa, kun pelasin täällä ennen kuin muutin muualle opiskelujen takia. Taitaa joukkueessa olla vielä kolme tuttua pelaajaa aikaisemmilta Espoon vuosiltani, Kurikko miettii.

Espoon Kiekkoseuran kasvatti laskeskelee pelanneensa muualla seitsemän vuotta. Niistä kuusi hän pelasi kotimaan SM-sarjassa ja viime kauden Kanadassa.

– Halusin palata juurilleni. Muutin Espooseen ja jatkan ringetteä täällä, 27-vuotias gradua parhaillaan tekevä opiskelija kertoo.

Ringetteä hän sanoo itselleen todella tärkeäksi asiaksi. Siinä hän saa kokea tunteita, joita ei muualla pääse kokemaan.

– Tässä voin kokea isoja tunteita. Iloja ja myös pettymyksiä. Sen lisäksi, että saa kokea omat onnistumiset ja pettymykset, saan kokea niitä koko joukkueen kanssa.

– On hienoa, kun koko joukkue tekee töitä yhteisen tavoitteen eteen, Kurikko tuumii.

Hän toivoo pystyvänsä pelaamaan hyvän, ehjän, kauden. Pelaajan tavoitteena on päättää kausi joukkueen kanssa Suomen mestaruuteen.

Päävalmentaja paaluttaa kauden tavoitteeksi mestaruuden. Viime maaliskuussa kausi jäi koronan vuoksi kesken juuri silloin, kun joukkue oli aloittamassa pudotuspelit.

Bioinformaatikko Kaasiselle valmentaminen on harrastus. Se on niin merkittävä osa hänen elämäänsä, että se vie joskus yöunia.

– Koen tässä samoja tunteita kuin pelaajat, Kaasinen sanoo.

Joukkueella on jääharjoitukset , joissa keskitytään pelillisiin asioihin, kolme kertaa viikossa. Oheiset liittyvät niihin aina. Niissä tehdään fysiikkatreeniä kuten voimaa, koordinaatioita ja nopeutta.

Pelaaja Kurikolle pitää kiirettä sovittaa yhteen opiskelu, treenaus kerran tai kahdesti päivässä ja pelit.

– Kalenteri on tarkassa käytössä. Olen tehnyt niin aina. Kaikelle on järjestettävä aikaa, myös yhdelle lepopäivälle viikossa.

Kun sarja käynnistyy, on joukkueella yleensä peli sekä lauantaina että sunnuntaina. Toinen niistä on vieraissa.

Kauden avausottelussaan Kiekko-Espoon kohtaa sarjanousija Ilveksen. Ottelu alkaa Tapiolan harjoitusjäähallissa lauantaina 19. syyskuuta kello 15.30.

Leppävaarassa otteluja seuraamaan oli vapaa pääsy. Nyt myydään kausikortteja ja ottelulippuja. Oman seuran juniorit pääsevät veloituksetta peleihin pelipaita päällä.