Rantamaratonin kansliakin siirretty ulos – juoksuihin ehtii vielä mukaan

Rantamaraton on järjestetty jo 12 kertaa. Arkisto/Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina järjestettävän Rantamaratonin toiminta tapahtuu ulkona.

– Jopa kanslia on siirretty ulos. Juoksijoiden ei tarvitse mennä sisätiloihin Otahalliin esimerkiksi numerolapun hakemista tai vessassa käyntiä varten, tapahtumajohtaja Anders Wikholm selvittää.

Muutokset johtuvat koronasta. Wikholm vakuuttaa, että heidän tavoitteensa on järjestää turvallinen tapahtuma kaikkien kannalta. Sen vuoksi tänä syksynä ei ole alkulämmittelyä eikä jäniksiä

Kisakansliassa asioivien toivotaan käyttävän kasvomaskia ja huomioivan turvavälit.

– Ulkotiloissa on väljää järjestäytymistä myös lähtöjä ajatellen.

Wikholm on tyytyväinen, koska koko ajan tulee lisää ilmoittautumisia. Hän muistuttaa, että kuhunkin juoksuun pystyy ilmoittautumaan kotona vielä juoksupäivänä netissä.

Kaikkien neljän juoksun reitit on mitattu virallisesti. Niihin voi tutustua Rantamaratonin nettisivujen kautta.

Lauantaina matkoina ovat maraton ja sen puolikas. Niiden kärki lähtee matkaan kello 12. Muut lähtevät porrastetusti.

Lasten Rantatonnin, joka käynnistyy kello 10, lisäksi sunnuntaina ovat tarjolla 10 ja viiden kilometrin matkat. Aikuisten lähdöt ovat useammassa ryhmässä kello 12 lähtien.

Rantamaratonin järjestelyissä on varauduttu myös syysmyrskyyn. Jos torstaina myrskyää, pystytetään teltat vasta perjantaina.

– Jos myrsky iskee, täytyy reiteille tehdä katselmus tuulen laannuttua. Jos reiteille kaatuu puita, ne hoidetaan pois omin voimin, jos kaupungin väki ei ehdi sitä tehdä, Wikholm lupaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut