Coastal-soudun lyhyen matkan SM-kilpailut Espoossa lauantaina – kisan jälkeen veneitä pääsee kokeilemaan

Otaniemessä on vilskettä huomenna lauantaina. Rantamaratonin lisäksi siellä järjestetään ensimmäiset viralliset rannikkosoudun lyhyen matkan SM-kilpailut

Coastal-soutu on uusi laji suomalaisessa soutulajien kirjossa. Sitä on kutsuttu perinteisen olympialuokkasoudun villiksi serkuksi, koska coastal-soutua voi harrastaa merellä isoissa aalloissa. Tämä tuo soutuun uuden, seikkailu-urheilutyylisen ulottuvuuden.

Coastal-vene on olympialuokan venettä huomattavasti vakaampi. Tämän vuoksi aloittelijakin oppii nopeasti soutamaan sillä. Kokeneelle soutajalle haastavat olosuhteet tuovat adrenaliiniryöppyjä ja loputtomasti opeteltavaa.

Soudusta kiinnostuneet pääsevät testaamaan veneitä kilpailun jälkeen. Kokeiltavina on sekä yksikköjä että kaksikkoja. Veneiden omistajat auttavat niiden vesille laskussa.

SM-kilpailut, joihin osallistuu noin 40 soutajaa, alkavat Otaniemessä kello 10 ja jatkuvat noin kello 14 saakka.

Kilpailumatka Espoon Soutajien järjestämässä tapahtumassa on noin 1,5 km.

Kilpailumuotona väliaikalähtö.

Mitaleista kisataan yksiköissä ja kaksikoissa aikuisissa ja nuorissa sekä kaksikkojen sekapareissa. Kilpailumuotona on väliaikalähtö, jossa jokainen soutaa kelloa vastaan. Reitin nopeimmin kiertäneet palkitaan SM-mitaleilla.

Tapahtuma kokoaa sekä puuvenesoututaustaisia että olympialuokista tuttuja nimiä Espooseen.

Miesten yksikkömatkalle ilmoittautuneiden joukossa ovat muiden muassa Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen ja Takon Soutajien Perttu Kivimäki. Naukkarinen on valittu olympialuokkien EM-kisoihin miesten kaksikossa. Kivimäki voitti coastalin miesten pitkän matkan SM-kullan Pirkan Soudussa.

Naisten yksikössä mukana on menestynyt soutaja SMARKin Marika Laaksonen ja Olympialuokissa kovalla tasolla soutava Espoon Soutajien Aura Forsberg.

Miesten kaksikkoon ovat ilmoittautuneet esimerkiksi Nesteen Soutajien kaksikko Joel Naukkarinen ja Markku Jokisipilä, jotka ottivat parina mitaleja myös viime viikonlopun olympialuokkien sprintin SM-kilpailuissa Porvoossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut