Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indians ja Oilers lähtevät kauteen mestaruus mielessä

Salibandy: Ensi viikon paikalliskamppailu antaa ensimerkit pitkään kauteen.

Espoolaiset korkeimmalla miesten sarjatasolla pelaavat salibandyjoukkueet lähtevät tähänkin kauteen kovin tavoittein. Mikäli päävalmentajiin on uskominen, Espoossa nähdään tämän viikon sunnuntaina käynnistyvällä F-liigan kaudella kotijoukkueilta vauhdikasta, taitavaa ja hyvää tulosta tekevää salibandya.

– Kun pelaamme korkeimmalla sarjatasolla ja joukkue on ollut pudotuspeleissä, tavoitteemme on pelata mestaruudesta, paaluttaa toista kautta Westend Indiansin päävalmentajana vaikuttava Petri Timonen.

– Totta kait mestaruus on meillä maalina. Olemme rakentaneet tarinaamme sitä kohti. Haluamme olla valtakunnan ykkösjengi, Esport Oilersin Heikki Luukkonen muotoilee.

Hänellä on menossa neljäs kausi joukkueen päävalmentajana.

Molemmat miehet muistuttavat, ettei viime kauden päättänyt korona ole kadonnut mihinkään. Sen he ovat ottaneet huomioon harjoituksissa tähänkin asti ja se vaikuttaa tuleviin otteluihinkin.

– Toimimme vastuullisesta ja muutenkin niin hyvin kuin mahdollista, jotta kausi saadaan pelattua loppuun, valmentajat painottavat.

Isommalla areenalla pelaaminen ei ollut houkutteleva vaihtoehto.

Timonen kertoo, että joukkue muuttui melkoisesti viime kaudesta.

– Hommaa se teettää, kun tulee uusia pelaajia. He kaikki ovat kuitenkin tarkkaan mietittyjä, joita olemme seuranneet jo pidempään, Timonen sanoo.

Hän muistuttaa, etteivät pelaajat ole ammattilaisia, joita ostettaisiin. Siinä mielessä heitä ei voi kutsua hankinnoiksi.

Oilersin Luukkosen mukaan heidän joukkueettaan on rakennettu jo pidempään. Sen vuoksi heillä ei ole ollut tarvetta suuriin muutoksiin.

Silti vaihtuvuutta on nimilistojen mukaan lähes yhtä paljon kuin naapuriseuralla.

Kapteenin roolia kierrätettiin Oilersissa viime kaudelle.

– Haluamme rakentaa joukkuetta myös sillä tavalla, että kaikki oppivat kantamaan vastuuta. Kun kapteenin roolia kierrätetään, on vastuu useamman harteilla, Luukkonen perustelee.

Kauden alkaessa kapteenin nauhaa kantaa Jesperi Lindfors, jolla nauha oli hihassa viime kauden lopulla.

Indiansilla on aivan toinen lähestyminen kapteeniuteen. Jo monet kaudet kapteenina toiminut Valtteri Kainulainen jatkaa siinä roolissa.

– Meillä ei ole mitään tarvetta tehdä siihen muutosta. Valtteri on isosti koko seuran keulakuva, Timonen kiittelee pelimiestä.

Kummatkin espoolaisseurat pelasivat useampia harjoitusotteluita.

Oilers voitti ne kaikki. Luukkonen kuitenkin muistuttaa, ettei niillä ole mitään merkitystä jatkoa ajatellen.

– Tuloksista ei kannata vetää isoja johtopäätöksiä. Kausi on tosi pitkä. Runkosarjassa pelataan 26 ottelua. Jotta pääsemme tavoitteeseemme, meidän on voitettava sen jälkeen vielä 12 pudotuspeliä, Luukkonen on laskenut.

Timosen Indians hävisi yhden harjoitusotteluistaan.

– Hyvin meni, vaikka kokeilimme paljon, etsimme pelipaikkoja ja ajoimme pelitapaa sisään.

– Aina kun pelipaidat ovat päällä, voitosta pelataan. Harkkapeleissä tulos ei kuitenkaan ollut ykkösasia. Kun kausi alkaa sunnuntaina, siitä lähtien tulos on ykkösasia, Timonen jatkaa.

Indians aloittaa kautensa vieraissa, kun se kohtaa Happeen. Oilersin ensimmäinen peli on kotona Tapiolan urheiluhallissa kello 17, kun vastustajaksi tulee sarjanousija Jymy.

Luukkonen kuvailee sitä mielenkiintoiseksi ryhmäksi ja tervetulleeksi lisäksi Pohjanmaalta.

– Huomaan, että olen pyörinyt lajin parissa aika pitkään. Olen aikoinani valmentanut Jymyn nykyistä valmentajaa, Luukkonen hymähtää.

Ensimmäinen espoolainen paikalliskamppailu koetaan jo ensi viikon perjantaina 25. syyskuuta. Oilers isännöi Indiansia Tapiolan urheiluhallissa kello 18.30 lähtien.

– Koska voimme ottaa halliin vain rajallisen määrän katsojia, on iso vaara, ettei lippuja ole myynnissä enää ovelta, Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkoja muistuttaa.

Hän neuvoo ostamaan lipun etukäteen, koska niitä on myynnissä vain 300.

– Isommalla areenalla pelaaminen ei ollut houkutteleva vaihtoehto tässä tilanteessa. Vaikka katsojamääriä rajoitetaan, olemme iloisia siitä, että sarja saadaan käyntiin, Vehkaoja jatkaa.

Viime kausi jäi tässäkin lajissa kesken koronan vuoksi. Espoossa tilanne oli silloin mitä kutkuttavin.

Toiseksi runkosarjassa tullut Oilers valitsi puolivälieriin vastustajakseen kuudenneksi sijoittuneen Indiansin. Oilers oli voittanut runkosarjassa molemmat tasaiset paikallisottelut.

Puolivälierissä Indians pääsi kuitenkin yllättämään Oilersin. Se ehti voittaa kaksi kolmesta pelatusta ottelusta ennen kuin kausi pistettiin pakettiin.

– Kauden keskeyttäminen oli oikea ratkaisu, vaikka espoolaisittain se päättyi tosi kutkuttavassa tilanteessa, päävalmentajat toteavat.

Välieriin päästäkseen olisi tarvittu neljä voittoa, joten sarja jäi pahasti kesken.