Jaro Kinnunen ajaa viikonloppuna luokkavoitosta

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Seinäjoen ympäristössä. Kaksipäiväisessä Pohjanmaa rallissa on vielä jaossa myös SM2-luokan mestaruus, jota Jaro Kinnunen lähtee tavoittelemaan.

Kinnunen voitti edellisen osakilpailun. Hän kuitenkin sysää paineet suosiolla muille.

– Mitaleiden kohtalo on vielä täysin auki, koska kärkikolmikko on kolmen pisteen sisällä. Ei taida ollut ihan lähivuosina näin tasaista sarjataulukkoa missään luokassa, Kinnunen arvioi tiedotteessa.

Kultakamppailussa vahvimmilla ovat Kinnunen ja vankan kokemuksen omaava Ville Hautamäki.

Tämä Mitsubishi-kaksikko pystyy varmistamaan mestaruuden päätöskisassa voitolla. Muita luokan haastajia vastaan Kinnuselle riittää kakkossijakin sarjavoittoon.

– Siirrän suosikin paineet maakunnan omalle miehelle Hautamäelle. Tiestön tuntemuksessa ja kokemuksessa meidän autokuntamme ei pärjää, vaikka kartturini Tuukka Shemeikka on kotoisin Lapualta.

Kinnunen tietää, että kaiken täytyy onnistua täydellisesti, jotta yltää voittoon asti.

– Meidän tiimi on valmiina kovaan kamppailuun. Voitto ja sitä kautta mestaruus ovat toki tavoitteena, Kinnunen vahvistaa.

Kilpailijat nuotittavat rallin erikoiskokeet perjantaina. Sen jälkeen ajetaan illan pimeydessä kolme erikoiskoetta.

Lauantain ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.

Päätösosakilpailusta erityisen mielenkiintoisen tekee se, että yhden osakilpailun jäätyä kaudesta pois, luvassa on 1,5-kertaiset pisteet. Lisäksi koko kauden huonoimman osakilpailun pisteet vähennetään pois.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut