Päävalmentaja Mikael Källman odottaa kovasti saavansa kaikki loukkaantuneet pelikuntoon

SM-liiga: Sunnuntaina luolaan tulee GrIFK:n haastajaksi HC Tallinn.

Grankulla IFK (GrIFK) kohtaa kauden kolmannessa käsipallon SM-liigan ottelussaan kiinnostavan vastustajan. Joukkueen päävalmentaja Mikael Källman sanoo, ettei tiedä mitä odottaa.

HC Tallinn tulee GrIFK:n vieraaksi sunnuntaina. Virolaisjoukkue osallistuu SM-liigassa vain runkosarjaan.

– He pelaavat ensimmäisen ottelunsa lauantaina Turussa. Emme ehdi sen vuoksi kunnolla näkemään millainen joukkue se on, kesken viime kauden GrIFK:n päävalmentajaksi palannut Källman selvittää.

Hän aikoo katsoa tulevan vastustajan ottelun, mutta videoklippejä siitä ei ehditä tehdä ja katsoa niitä joukkueen kanssa.

– Vaikka ehtisimmekin, ei meillä ole treenejä enää ennen ottelua. Kerron tietysti joukkueelle havaintoni näkemästäni ottelusta.

Källman kertoo, etteivät he ole joukkueen kanssa asettaneet sijoitustavoitetta. Sen hän myöntää, että he ovat puhuneet mitalipeleihin pääsemisestä.

Joukkueessamme on laatua.

Mikael Källman

Päävalmentajan mukaan Cocks ja Dicken ovat sarjan suursuosikkeja ylivertaisen materiaalinsa ansiosta. Sitten hän luettelee Karjaan, Siuntion ja HIFK:n.

– Joukkueessamme on laatua. Kun kaikki pelaajat ovat kunnossa ja olemme päässeet harjoittelemaan yhdessä pidemmän aikaa, haluamme ärsyttää myös kahta isointa.

– Kun pelaaja tulee takaisin loukkaantumisen jälkeen, ei peli rupea kulkemaan viikossa eikä kahdessakaan, Källman muistuttaa.

Joukkue ei ole säästynyt tänäkään syksynä loukkaantumisilta. Dickenistä tälle kaudelle GrIFK:n siirtynyt Robin Granlund loukkaantui jo ennen sarjan alkua harjoitusottelussa.

– Hän on pois kaksi kuukautta.

Richard Sundberg ei ole Källmanin mukaan vielä saanut takareittään täysin kuntoon. Joukkueen ainoan ulkomaalaisvahvistuksen Patrik Johansonin akillesjännekään ei ole kunnossa. Hänet Källman saanee takaisin loppuvuodesta.

– Meillä on ollut otteluissa vain 10 kenttäpelaajaa. Se on aika vähän.

Nuorempaa porukkaa on karsinut koulun suositus, etteivät ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat ole liikkeellä kuin aivan pakottavista syistä. Sen vuoksi harjoitukset ja sen myötä pelit jäävät heiltä väliin.

– Kirjoitukset ovat heille todella tärkeät, mutta meille tulee sen vuoksi lisää hankaluuksia.

Grankulla IFK–HC Tallinn alkaa Kauniaisten palloiluhallissa sunnuntaina 27. syyskuuta kello 14.

Käsipallo

SM-liiga

Sarjassa pelaa kahdeksan joukkuetta.

Kaksinkertainen runkosarja. HC Tallinn osallistuu vain runkosarjaan.

Runkosarjan jälkeen kolminkertaiset jatkosarjat.

Ylemmässä jatkosarja pelaa neljä parasta ja alemmassa loput kolme joukkuetta.

Jatkosarjoihin joukkueet saavat lähtöpisteet runkosarjan sijoitustensa perusteella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut