Naisten korisliigan espoolaisjoukkueet vastakkain jo ensimmäisellä kierroksella

Koripallo: Suurin toive on, että kausi päästään pelaamaan normaalisti.

Espoo Basket Teamin kotihalli on remontissa. Sen vuoksi iltatreenit ovat Opinmäen liikuntahallissa, jossa myös pelataan alkavan kauden kotiottelut. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Naisten korisliiga käynnistyy ensi viikolla. Korkeimmalla sarjatasolla nähdään taas espoolaisjoukkueiden kohtaamisia. Espoo Basket Team (EBT) haastaa avauskierroksen kotiottelussaan Tapiolan Hongan.

Koska Espoonlahden liikuntahalli on remontissa, pelaa joukkue kotiottelunsa Opinmäen liikuntahallissa Suurpellossa.

EBT:n toiminnanjohtaja Pipa Böök muistuttaa, ettei lippuja myydä paikanpäällä. Sisään pääsee kausikortilla tai netistä ennakkoon ostetulla lipulla.

– Jaamme katsomon kolmen lohkoon, jotka eivät ole tekemisissä toistensa kanssa.

EBT:n päävalmentajana jatkaa Niko Hellman. Hän laskeskelee, että liigassa joukkueella ja hänellä alkaa nyt kuudes kausi.

Sitä ennen seuran naisten edustusjoukkue pelasi I-divisioonassa. Siellä Hellman vastasi valmennuksesta kolme kautta.

Seuramme ykköstehtävä on kehittää pelaajia.

Niko Hellman

Koronan vuoksi alkavaan kauteen on jouduttu lähtemään eri tavalla kuin ennen. Muina vuosina joukkue on aloittanut yhteistreenit kaksi viikkoa kauden päättymisen jälkeen.

– Aloitimme yhteistreenit vasta 1. kesäkuuta, kun hallit aukesivat. Pelaajille tuli viime keväänä tavallista pidempi itsenäinen treenijakso, Hellman kertaa.

Tähän kauteen EBT lähtee 10 sopimuspelaajalla. Heistä kaksi on jenkkivahvistuksia. Hannah Little on tuttu jo viime kaudelta.

– Samassa harjoitusryhmässämme on liigapelaajien lisäksi seitsemän divaripelaajaa. He ovat selkänojamme, jos jotain sattuu.

Hellman pitää todella tärkeänä sitä, että heillä on joukkue liigassa ja divarissa. Suurena toiveena on, että kausi päästään pelaamaan kummassakin normaalisti.

– Seuramme ykköstehtävä on kehittää pelaajia. Sen pohjalta teemme valintoja. Lyhyen aikavälin tavoitteet ovat toissijaisia, Hellman perustelee.

Toiminnanjohtaja muistuttaa, että harva alle 19-vuotiaiden sarjasta yli-ikäiseksi varttunut on valmis liigaan.

– Missä he sitten pelaisivat ja kehittyisivät jos meillä ei olisi divarijoukkuetta, Böök kyselee.

Liigajoukkueen kauden tavoite on edetä pudotuspeleissä pidemmälle kuin aikaisemmin. Tähän asti joukkue on tippunut ensimmäisellä kierroksella. Paras tulos on ollut, kun joukkue on voittanut yhden ottelun ja vastustaja kolme.

Tapiolan Hongan liigajoukkueen päävalmentajana jatkaa kahdeksatta peräkkäistä kautta Kimmo Kujansivu. Hän on nyt erilaisessa tilanteessa kuin ennen, koska seuralla ei ole naisten kakkosjoukkuetta, joka pelaisi divarissa.

– Se on realiteetti. Päätös ei ollut minun, Kujansivu sanoo.

Seuran toiminnanjohtaja Anne Eklund perustelee päätöstä koronan aiheuttamalla tarpeella karsia kuluja.

Liigajoukkueessa on 12 pelaajaa, joista kaksi on jenkkivahvistuksia. Gabriela Bronson jatkaa viime kauden tavoin. Nyt hän on lisäksi joukkueen kapteeni.

– Pelaajia on riittävästi. Taru Tuukkanen näyttää kokeneena suuntaa nuoremmille. Avainpelaajien on pysyttävä terveinä, kun haluamme pelata voitoista. Pieniä loukkaantumisia tulee aina, vaikka mitä tekisi.

Kujansivu muotoilee kauden tavoitteen olevan kilpailla ja kehittyä.

– Haluamme pärjätä liigassa. Meillä on kasassa sellainen nippu, että voimme pärjätä jokaiselle hyvänä päivänä.

Päävalmentaja arvioi, ettei joukkue ole kauden alussa parhaimmillaan. Sarjan alku tulee nopeasti vastaan, koska ulkomaalaispelaajat eivät ehdi olla mukana kovin monissa harjoituksissa.

– Uskon, että kausi on riittävän pitkä, jotta ehdimme kehittyä ja parantaa peliä. Tämä sillä edellytyksellä, että pääsemme normaaliin kauteen. Sitä tietysti toivon.

Kun joukkue pelaa kotiottelunsa Tapiolan liikuntahallissa, kausikorttilaisten lisäksi katsomoon pääsee ostamalla lipun ovelta.

Espoolaisjoukkueiden kauden ensimmäinen ottelu Espoo Basket Team–Tapiolan Honka lauantaina 10. lokakuuta kello 17 lähtien Opinmäen liikuntahallissa.

Naisten korisliiga

Näin pelataan

10 joukkueen kolminkertainen runkosarja, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua.

Viime kauden viisi parasta joukkuetta saa yhden kotiottelun enemmän kuin loput joukkueet.

Runkosarjan kahdeksan parasta selviävät pudotuspeleihin.

Espoo Basket Team pelaa kotiottelunsa Opinmäen liikuntahallissa ja Tapiolan Honka Tapiolan liikuntahallissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut