Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Canoan kilpailukausi huipentui Suomen Cupin pronssiin

Espoolainen melontaseura Canoa joutui muuttamaan suunnitelmiaan muiden seurojen tavoin keväällä Suomeenkin rantautuneen koronapandemian vuoksi.

Kilpamelontajoukkueen kevään suunnitelmat menivät sisätreenien osalta uusiksi, koska seuran käyttämä kaupungin kuntosali suljettiin koronan vuoksi.

Melojien voimaharjoittelu siirtyikin Hanikan pururadalle ja omalle Suvisaariston melontavajalle turvavälit huomioiden.

Perinteisesti kilpamelontajoukkue on päässyt aloittamaan avovesikauden pääsiäisenä. Tämä toteutui tänäkin vuonna.

Rata- ja maratonmelonnan kilpailukausi päästiin aloittamaan koronan vuoksi normaalia myöhempään. Sen vuoksi kaudesta muodostui totuttua tiiviimpi.

Koronan vuoksi nuorten PM-kilpailut jouduttiin perumaan. Kotimaassa Canoa kilpaili ahkerasti. Sen melojia osallistui kaikkiin kahdeksaan Suomen Cupin osakilpailuun. Niistä voitettiin mitaleja roppakaupalla.

Canoan väreissä kilpailee kaksitoista melojaa, joiden ikähaitarilla on mittaa rutkasti. Esimerkiksi Porin maratonmelontakilpailuissa Canoan joukkueen nuorin osallistuja oli 9- ja vanhin 79-vuotias.

Heinäkuisissa alle 16-vuotiaiden nuorisomestaruuskilpailuissa Canoa voitti seurapisteissä hopeaa, vaikka joukkue oli muihin joukkueisiin verrattuna tuplasti pienempi. Saavutus oli sen vuoksi mainio.

Henkilökohtaisia suomenmestaruuksia nuorisomestaruuskilpailuissa voittivat Vera Winqvist (T14-v), Katarina Miettinen (T16-v) ja Alex Autere (P12-v). Kaksikko- ja nelikkömatkoilla sekä viestissä canoalaisille tuli useita mestaruuksia.

Miettinen ja Hillevi Westerback toimivat kesän 10–12-vuotiaiden junioreiden valmentajina oman harjoittelunsa ja menestystä tuoneen kilpailemisen rinnalla. Kova työ palkittiin, kun 17-vuotias Westerback ja 16-vuotias Miettinen voittivat yleisen sarjan naisten SM-kultaa kaksikoiden 1 000 metrillä.

Westerback meloi myös SM-pronssia yksiköiden 21 kilometrin ja viiden kanto-osuuden maratonmatkalla alle 23-vuotiaiden naisten sarjassa.

Suomen Cupin osakilpailuista kerätyissä yhteispisteissä Canoa sijoittui kolmanneksi. Henkilökohtaisissa Suomen Cup -pisteissä joukkueella oli kaikissa edustamissaan sarjoissa kilpailija tai kaksikin kolmen parhaan joukossa.

Suomen Melonta- ja soutuliitto on myös huomannut canoalaisten menestyksen.

Westerback on valittu ratamelonnan U18/U23-maajoukkueeseen. Ratamelonnan Olympic Hopes -valmennusryhmään on valittu kolme alle 14–18-vuotiaiden sarjoissa kilpailevaa canoalaista: Winqvist, Miettinen ja Sandra Helsingius.

Canoalaisilla alkaa nyt talviharjoittelukausi. Ensi kauden tavoitteena on hyvien tulosten lisäksi innostaa seuran sisältä uusia nuoria melojia kilpajoukkueeseen.