Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cetuksen mastersit taas vauhdissa mestaruusuinneissa – seuralla kisojen suurin joukkue

Cetuksen masters-uimarit tekivät uudessa Kuopion uimahallissa tukun ennätyksiä mastersien mestaruusuinneissa. Mukaan lähti useita mestaruuksia. Satu Rahkonen saavutti viisi, Mari Kasvio ja Martti Lahti neljä mestaruutta.

Kaikkiaan Cetuksen mastersit tekivät kilpailuissa kymmenen uutta henkilökohtaista Suomen ennätystä.

Suomen masters-ennätysten karkeloissa kunnostautui kuusi espoolaisuimaria: Mari Kasvio (50–54-vuotiaat vapaauinti 400, 800 ja 1 500 m), Satu Rahkonen (40–44-vuotiaat vapaauinti 400 ja 1 500 m), Petri Ratala (50–54-vuotiaat vapaauinti 400 ja 800 m), Johanna Kara (55–59-vuotiaat rintauinti 100 m), Simo-Pekka Torsti (60–64-vuotiaat vapaauinti 400 m) ja Michael Smee (40–44 perhosuinti 100 m).

Osa ennätysuinneista kirjattiin myös PE-tuloksiksi.

Lisäksi cetuslaiset kiisivät vedessä pari uutta viestien SE-tulosta. Naisten 4x50 vapariviestissä (sarja 160–199 vuotta) Jenni Harjuoja, Mari Kasvio, Sanna Hokkanen ja Satu Rahkonen tekivät uuden ennätyksen.

Sekajoukkuevaparissa (sarja 200–239 vuotta) Ville Alopaeus, Mari Kasvio, Johanna Kara ja Petri Hyökyranta pysäyttivät kellon ennätykseen.

Mastersien mestaruusuinnit keräsivät tänä vuonna osallistujia vähän yli 200, kun yleensä uimareita on mukana huomattavasti suurempi määrä. Cetus oli kilpailujen ylivoimaisesti suurin seura.

Lisäksi espoolaiset mastersit voittivat kilpailun peräti 173 pisteen erolla helsinkiläiseen HSS:ään.

Kilpailijat olivat äärimmäisen iloisia siitä, että mestaruusuinnit pystyttiin järjestämään. Korona-tilanne verotti osallistujamäärää etenkin vanhemmissa ikäsarjoissa. Cetuksesta oli kuitenkin mukana kisojen ikänestori 83-vuotias Martti Lahti, joka pokkasi neljä mestaruutta. Hän harmitteli eniten kavereiden puuttumista omassa ikäsarjassa.

Suuressa ja kilpailukäytössä hyvin toimivassa uimahallissa turvavälejä oli helppo pitää. Lisäksi kasvomaskeja käytettiin ahtaimmissa tiloissa. Muutenkin korona-suositukset oli huomioitu kaikissa kilpailuun liittyvissä järjestelyissä hyvin.