FC Hongat jäivät mitalitta – ensi kauteen jäi paljon nälkää

FC Honka ei löytänyt kotiottelussaan keinoja HIFK:n voittamiseen. HIFK aiheutti joukkueelle kauden ensimmäisen tappion. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Erikoinen jalkapallokausi jätti nälkää FC Hongan naisten ja miesten edustusjoukkueille. Koronan vuoksi sarjojen aloittaminen lykkääntyi reilusti ja otteluja pelattiin vähemmän kuin edeltävällä kaudella.

Veikkausliigan lopullisessa sarjataulukossa FC Honka löytyy sijalta neljä ja Kansallisessa liigassa viidenneltä tilalta.

Sijoituksellisesti kausi ei tuonut kummallekaan toivottua tulosta.

FC Hongan toinen kausi Veikkausliigassa toi vuonna 2019 pronssin.

– Lähtökohtaisesti tavoitteemme oli parantaa edellisestä kaudesta. Ennen kuin korona tuli me olimme juuri leireilleen ja olimme todella hyvässä kunnossa, kapteeni Duarte Tammilehto muistelee.

Sen jälkeen joukkueharjoittelu keskeytyi pidemmäksi ja palkanmaksukin joksikin aikaa ennen kuin joukkue pääsi tavallaan aloittamaan kauden uudestaan.

Veikkausliigan neljän parhaan joukkoon yltäminen tuo kuitenkin hyvää ensi kaudelle.

Joukkue pääsee pelaamaan Eurooppa liigan karsintoihin kuten viime kesänä. Ensi vuodesta alkaen nämä paikat ovat tosin paikkoja UEFA:n uudessa Europa Conference Leaguessa.

– Minimitavoite täyttyi, kun saimme Euro-paikan. Meillä oli 22 kierrosta aikaa näyttää mihin yllämme. Meillä olisi ollut mahdollisuudet olla korkeammallakin. Olimme syksyllä hyvässä vireessä ja olisimme voineet parantaa sijoitustamme loppusarjassa.

– Oli kuitenkin reilu ja urheilullisesti hyvä päätös lopettaa pelit runkosarjan jälkeen. Kaikki olivat kohdanneet toisensa kaksi kertaa. Siinä mielessä päätös olla pelaamatta jatkosarjoja oli tasapuolinen, pohtii Tammilehto.

Tulevaisuudestaan mies sanoo, että toivottavasti ura jatkuu jalkapalloilijana.

– Viimeisen pelin jälkeen meillä on nyt pieni viikon tauko. Sen jälkeen laitamme perusasioita kuntoon. Joulukuussa on omatoimista treeniä ja lomailua. Tammikuun alusta alkaa joukkueharjoittelu.

Kahdessa asiassa joukkue oli aivan tilastojen kärkipäässä. Se hävisi 22 pelaamastaan ottelusta vain kolme ja päästi niukasti maaleja, 17.

Toisessa vaakakupissa painoivat tasapelit, joita kertyi peräti 10. Maaliteko oli nihkeää. Vain kolme sarjan heikointa joukkuetta teki maaleja vähemmän kuin FC Honka. Niitä espoolaisjoukkue sai aikaan 26.

Naisten puolella edellinen kausi päättyi hopeaan. Viime sunnuntaina päättyneessä sarjassa tähdättiin kärkikahinoissa mukana oloon. Vasta päätöskierroksella selvisi, ettei joukkue yllä mitaliin.

Kapteeni Milla Punsar myöntää, ettei tuloksellisesti viides sija täytä tavoitetta. Hän on kuitenkin tyytyväinen joukkueen loppukauden kiriin.

– Kesällä meillä oli hankalampi jakso. Hävisimme otteluja, jotka olisi pitänyt voittaa. Selätimme kuitenkin hankaluudet ja onnistuimme kääntämään useamman maalin tappioasemat voitoiksi. Meillä oli hyvä loppukiri.

Punsar miettii, etteivät heidän taitonsa kadonneet mihinkään kauden vaikeina aikoina. Peli kehittyi koko ajan. Enemmän tason vaihtelussa oli kyse henkisestä puolesta.

– Kun löysimme rennon otteen, tulosta alkoi taas tulla. Kaikki alkukaudesta loukkaantuneena olleetkin pääsivät takaisin. Meillä on vielä kahdet treenit ensi viikolla ennen pientä taukoa, jalkapallouraansa jatkava Punsar kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut