Kakkonen liian kova FC Espoolle – tavoitteena jättää vierailu Kolmosessa yhteen kauteen

FC Espoo jätti lohkossaan taakseen vain yhden joukkueen, kun kaksi vähiten pisteitä kerännyttä tippui suoraan Kolmoseen. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

FC Espoo hakee ensi kaudella vauhtia Kolmosesta. Se sijoittui 12 joukkueen lohkossa toiseksi viimeiseksi ja tippui sarjaporrasta alemmaksi.

Päättynyt kausi ei paljoa antanut seuran miesten edustusjoukkueelle. Joukkueen päävalmentajiksi elokuun lopussa siirtynyt Antti Pehkonen katsookin vankasti jo ensi kauteen.

– Harjoittelu alkaa ensi viikolla. Alamme rakentamaan joukkuetta ja treeniä sitä kohti, että pääsisimme nousemaan Kakkoseen vain yhden Kolmosen kauden jälkeen, seuran valmennusjohtaja painottaa.

Hän muistuttaa, että FC Espoo keskittyy kilpafutikseen. Kolmonen ei ole sen vuoksi sille oikea sarjataso.

Päättyneellä kaudella joukkueessa pelanneista sopimus jatkuu yhdeksällä. Muiden kanssa neuvottelut jatkuvat.

– Pelaajistoon tulee muutoksia. Etsimme lähinnä omia junioreita, jotka ovat valmiita sitoutumaan ja tekemään hommia kuin huippu-urheilijat. Pelaajien arki tulee olemaan hyvää ja toivottavasti se tulee näkymään myös tuloksissa.

Kaikkemme yritettiin, mutta pisteitä ei saatu tarpeeksi.

Antti Pehkonen

Pehkonen tietää, että Kolmosesta on vaikea nousta. Ensin on voitettava oma lohko, jonka jälkeen noususta karsitaan muiden lohkovoittajien kanssa.

Päävalmentaja sanoo, ettei auta muu kuin tehdä hommia entistä kovemmin.

Hänen mukaansa päättyneellä kaudella joukkue oli erittäin kokematon. Joukkue ei ollut edes vielä kasassa, kun korona teki stopin harjoitteluun.

– Joukkue ehti treenata yhdessä pari viikkoa ennen pelejä. Tilanne oli haasteellinen pelaajilla sekä silloiselle päävalmentajalle.

Omat hankaluutensa toivat armeijaa suorittaneet pelaajat, jotka eivät päässeet mukaan toimintaan. Lisäksi muutama pelaaja lähti elokuussa opiskelemaan ulkomaille ja pari pelaajaa loukkaantui.

– Kaikkemme yritettiin, mutta pisteitä ei saatu tarpeeksi. Vetovastuuta oli vaihdettava, kun käyrät menivät alaspäin. Yksi peli sen jälkeen voitettiin, mutta siihen se jäi. Emme saaneet enää pisteitä, Pehkonen summaa loppukautta.

FC Espoo pelasi GrIFK:n kanssa samassa B-lohkossa. GrIFK sijoittui siinä kahdeksanneksi.

Espoon Palloseura oli omassa A-lohkossaan seitsemäs. Siinä FC Hongan kakkosjoukkue oli kolmas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut