Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden purjehtijaksi espoolainen Oskari Muhonen kolmannen kerran

Oskari Muhonen sai jatkoa, kun Suomen Purjehdus ja Veneilyn hallitus teki vuoden valintoja.

Vuoden purjehtija -titteli napsahti Muhoselle kolmannen kerran. Samalla tunnustus tuli hänelle kolmannen kerran.

Muhonen varmisti kesällä uransa kolmannen alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Finnjollissa.

– Hyvältä tuntuu. Ainahan sitä on hauska saada tunnustusta. Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen, koska saimme ajettua vain kaksi kunnon kisaa. Junnu-MM sujui hyvin ja myös EM-kisoista jäi purjehduksellisesti ihan hyvä fiilis, vaikka hölmöilin keltaisten lippujen kautta liikaa pisteitä, Muhonen sanoo liiton tiedotteessa.

Hän harjoittelee parhaillaan maailman Finnjolla-huippujen kanssa Lanzarotella. Vuosi on tuonut tullessaan paljon tervetullutta kotimaan treeniä, mutta viilenneet kelit ajavat purjehtijat ulkomaille.

– Olen täällä kuukauden putkeen, koska koronan vuoksi matkustaminen on vaikeutunut. Meillä saattaa olla Lanzarotella kisat tammikuussa, joten ehkä palaan silloin tänne.

– Ensi huhtikuulle on suunniteltu EM-kisat ja toukokuulle MM-regatta. Siinä on jaossa Euroopan kiintiön viimeinen olympiapaikka Finnjollissa.

Suomella ei vielä ole tässä luokassa paikkaa Tokion kisoihin.

Vuoden joukkueeksi valittiin Esbo Segelföreningin Purjehdusliiga-joukkue. Espoon Merenkävijät on sekä Vuoden junioriseura että Vuoden kilpailunjärjestäjä.

Korjattu tieto kolmannesta valinnasta 2.12. kello 9.22.