Espoon Telinetaitureiden Joonas Kukkonen ylsi EM-kisojen rengasfinaaliin

Joonas Kukkonen pääsee tänään sunnuntaina voimistelemaan EM-kisojen renkaiden finaalissa. Janne Haapajoki/Voimisteluliitto

Espoon Telinetaitureiden rengasspesialisti Joonas Kukkonen onnistui hyvin EM-kisojen karsinnoissa Turkissa. Hän sai telineeltä yhdeksänneksi parhaat pisteet.

Finaaliin pääsee kuitenkin vain kahdeksan miestä. Maakiintiö rajoittaa sen, että kustakin maasta finaalissa saa voimistella vain kaksi edustajaa.

Karsinnassa Kukkosen edellä oli kolme turkkilaista, joista yksi tiputettiin pois. Kukkonen pääsee sen vuoksi finaaliin.

– Ei meinaa sanat riittää, on niin hieno paikka päästä tämmöisessä kisassa finaaliin. Onnistuminen tuli oikeassa paikassa. Finaaliin jäi vielä pikkuisen parantamisen varaa, häkeltynyt Kukkonen lausui liiton tiedotteen mukaan tulosten selvittyä.

Miesten EM-kilpailujen ensikertalainen piti karsinnassa päänsä kylmänä ja kuittasi suorituksellaan korkeammat pisteet kuin esimerkiksi syksyn SM-kilpailuissa.

– Kisasuoritukseni meni tosi hyvin. Voimaosat pysyivät hyvin ja kaikki oli oikeassa tasossa. Heilahdusosatkin menivät hienosti. Ainoa virhe tuli viimeisessä käsilläseisonnassa, joka oli vähän huonompi kuin yleensä mutta pysyi kuitenkin. Sen jälkeen alastulo tuli hyvin, Kukkonen kertaa.

Sunnuntain finaalissa hän pyrkii parantamaan suoritustaan ja sen myötä myös sijoitustaan.

Vastassa on kuitenkin kova joukko kokeneita rengasvoimistelijoita. Karsinnan kärkeen voimisteli telineen hallitseva maailman mestari Turkin Ibrahim Çolak pisteillä 14,633. maailmanmestari. Kolmanneksi pisteillä 14,600 voimistellut ukrainalainen Igor Radivilov on renkaiden, hypyn ja joukkuekilpailun moninkertainen arvokisamitalisti.

Kukkosen pisteet olivat 13,633.

lMiesten telinefinaalit voimistellaan Turkin Mersinissä sunnuntaina kello 14–17.45. Rengasfinaali on vuorossa kello 15.15–15.55 Suomen aikaa. Yle näyttää kilpailut Areenassa ja TV2:lla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut