Espoon Palloseura haluaa olla paljon enemmän kuin vain kilpailullinen jalkapalloseura

Espoon Palloseura ottaa käyttöönsä uuden ilmeen ensi vuoden alussa. Miika Kumpulainen

Sirpa Repo

Espoon Palloseura (EPS) on päässyt 50-vuoden ikään. Seura kertoo tiedotteessaan, että sille jalkapallo ei ole vain sitä, mitä tapahtuu kentällä.

– Jalkapallo on meille paitsi jalkapallotaitojen opettamista myös kasvattamista ja arvojen siirtoa nuorille, selvittää seuran puheenjohtaja Petteri Vartiainen.

Espoo on hänen mukaansa todellinen muuttajien kaupunki. Täällä joka viides puhuu äidinkielenään muuta kuin suomen kieltä.

– Tämä aiheuttaa paineita erityisesti nuorille. Pitää juurtua. Yksi parhaimmista keinoista on urheilu ja nimenomaan joukkueurheilu, jossa opitaan toimimaan yhdessä, puheenjohtaja vakuuttaa.

Hän sanoo EPS:n kasvattavan kilpailuhenkisiä jalkapalloilijoita ja erinomaisia espoolaisia.

Vuonna 1970 perustettu Espoon Palloseura luopuu vanhasta tunnuksestaan uudistaessaan ilmettään ja strategiaansa. Arkisto/Sirpa Repo

– Uskomme että EPS antaa vahvat juuret Espooseen ja vahvat edellytykset pärjätä sekä jalkapallossa että elämässä, Vartiainen selvittää seuran strategian uudistamisesta kertovassa tiedotteessa. Seura ei ole vain lapsia ja nuoria varten. Sen tavoitteena on yhä kasvavassa määrin tukea myös aikuisten liikuntaa ja harrastamista jalkapalloyhteisössä.

Puheenjohtaja näkee, että seuralla on yhä suurempi yhteiskunnallinen rooli ja vastuu koko Suur-Espoonlahden alueen toimintojen kehittämisessä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

– Seura haluaa kasvattaa pelaajistaan vastuullisia, kilpailullisia, ennakkoluulottomia ja positiivisesti maailmaa katsovia yhteisön jäseniä ja urheilijoita, joilla on joilla on vahva side ympäröivään yhteisöön, paalutta seuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Jalkapalloseura

Espoon Palloseura ry

Perustettu vuonna 1970.

Jäsenmäärä 1 663.

Pelaajamäärä 1 385.

Tyttöjä ja naisia yhteensä 415.

Poikia ja miehiä yhteensä 970.

Vanhimmalla pelaajalla ikää 82 vuotta.

Nuorin pelaaja 4-vuotias.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut