Espoo-hiihdossa voi haastaa maajoukkuemies Ristomatti Hakolaa

Kauniaisissa asuvalla maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakolalla pitää kiirettä. Nyt viikonloppuna mies kilpailee Salpausselällä ja viikon päästä Ruotsissa.

Jossain välissä hän aikoo osallistua Espoo-hiihtoon. Se on Espoon Suunnan ideoima tapahtuma, jossa jokainen hiihtää 23 tai 46 kilometrin lenkin oman aikataulunsa puitteissa viimeistään 7. helmikuuta.

– On hienoa, kun Espoossa pääsee hiihtämään mainiolla latuverkolla. Ei Suomessa ole montaa paikkaa, jossa olisi näin komeat latuverkostot, Hakola kiittelee.

– Täällä on nyt hiihtäjän joulu, kun tuli lunta. Joka aamu pohdin, että minkähän ladun tänään vetäisin. On hienoa, kun ei tarvitse matkustaa lumen perässä, ammattihiihtäjä kiittelee.

Hakola aikoo Espoo-hiihdossa ottaa osaa pidemmälle matkalle.

– Minua saa lähteä haastamaan. Hiihdän sen nautiskellen enkä veren maku suussa. Täysillä en voi sitä viikolla vetää, koska jokaisena viikonloppuna minulla on vähintään kaksi kilpailua.

Hiihdän pidemmän lenkin nautiskellen.

Ristomatti Hakola

Espoo-hiihdon lähtö ja maali on Puolarmaarissa. Se hiihdetään perinteisessä hiihtotavalla eikä aikaa ole pakko ottaa.

Lyhyempi lenkki vie Oittaalle ja takaisin, pidemmällä käydään kääntymässä Solvallassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut