Kiekko-Espoo jatkaa kauttaan Mestiksessä, ilman yleisöä

Emil Oksanen pelasi kaikissa Kiekko-Espoon otteluissa. Arkisto/Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kiekko-Espoo Oy:n hallitus päätti torstaina, että Kiekko-Espoo jatkaa kauttaan Mestiksen jatkuessa. Mestiksen runkosarja jatkuu yli kahden kuukauden tauon jälkeen 13. helmikuuta.

Operatiivinen johtaja Antti Manninen kertoo, että he eivät halunneet vielä keskiviikkona tehdä päätöstä suuntaan tai toiseen.

– Päätökset sarjan jatkumisesta ja tuista tulivat niin nopealle aikataululla, että päätimme pohtia tarkkaan tilannetta. Puntaroimme asiaa kaikilta mahdollisilta kanteilta.

Hallitus päätti, että kokonaisuuden kannalta pelaaminen on paras vaihtoehto.

– Se on parasta myös pitkässä juoksussa. Raha on tässä päätöksessä iso tekijä. Puntaroimme myös miten tärkeä pelien jatkaminen on sidosryhmille, Manninen selvittää.

Manninen sanoo, että heidän on tehtävä kovasti töitä, jotta on kannattavaa jatkaa pelaamista. Hänen mukaansa hallituksella on uskoa siihen, että he pystyvät hankkimaan rahaa toiminnan pyörittämiseen.

Joukkueen kausi eteni pelillisesti hyvin ennen pitkää taukoa. Kiekko-Espoo on sarjassa toisena pelien jatkuessa.

– Taloudellisesti kausi on ollut erittäin haastava. Tilanne on muillakin sama. Tuloja ei ole saatu niin paljon kuin budjetoimme. Halliin tuli syksyllä odotettua vähemmän katsojia.

– Ei kellään Mestiksen seuralla ole isoa kassaa, josta voisi ottaa rahaa. Me uskomme kuitenkin, että me pelaamme ensi kaudellakin.

Kiekko-Espoolla ei ole ollut ottelutapahtumia marraskuun loppupuolen jälkeen. Mestiksen kausi keskeytettiin, koska otteluihin ei saanut ottaa yleisöä.

Mestiksen runkosarjan otteluohjelmasta ei vielä ole tietoa. Kun Kiekko-Espoo palaa kaukaloon, siltä puuttuu yksi pakki ja kaksi hyökkääjää.

Kapteeni Arto Laatikainen siirtyi Liigaan HPK:n joukkueeseen. Kiekko-Espoon tehokkain pelaaja Emil Oksanen siirtyi ulkomaille. Myös Joonas Niemelä suuntasi ulkomaille.

Kiekko-Espoo on pelannut tähän mennessä 19 ottelua runkosarjassa. Niitä pitäisi kertyä kaikkiin 50.

Tällä kaudella Mestiksen runkosarjaa pelanneista SaPKo sekä RoKi eivät jatka kautta 2020–2021. Molemmilla joukkueilla säilyy oikeus hakea Mestis-lisenssiä seuraavalle kaudelle.

Peliitat ja Ketterä käsittelevät päätöstään osallistumisesta kevätkaudelle vielä oman hallituksensa kanssa torstain aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut