Espoon Tapioilla tiimi auttaa tavoittelemaan urheilijan omia unelmia

Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Sajan Irincheev voittivat viime vuonna kilpakävelyssä SM-kultaa ja tekivät samalla uuden Suomen ennätyksen 3x3000 metrillä. Arkisto/Jorma Kemppainen

Espoon Tapiot on yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista noin 1 800 jäsenellään. Se liikuttaa vuosittain satoja lapsia, nuoria ja aikuisharrastajia.

Nyt seura haluaa luoda entistä vahvempaa huippu-urheilukulttuuria. AntiCramp-tiimiin on valittu 12 jo kansainväliselle tasolle noussutta tai ratkaisevia askeleitaan kohti arvokilpailupaikkaa ottaa yleisurheilijaa. Mukana on myös parayleisurheilijoita.

Tiimin tavoitteena on tarjota urheilijoille lisää resursseja taloudellisesti ja valmennuksellisestikin, jotta he pystyisivät saavuttamaan asettamansa tavoitteet.

Tiimin urheilijat valitaan ryhmään vuosittain. Menestynein ja myös tiimin vanhin on moninkertainen arvokisamitalisti ratakelaaja Toni Piispanen. Porukan nuorimmainen on 16-vuotias kilpakävelijä Sajan Irincheev.

– Fakta on, että suomalaiset yksilöurheilijat elävät lähes köyhyysrajalla, varsinkin siinä vaiheessa, kun olisi kyettävä tekemään ammattimaisesti työtä noustakseen kansainväliselle tasolle ja menestyä siellä. Haluamme muuttaa tämän asian tiimiin valittujen lahjakkaiden urheilijoiden osalta, toteaa Espoon Tapioiden valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen seuran tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut