Purjehtija Tuula Tenkasen tavoitteena mitali Tokiosta – kolmatta kertaa olympialaisiin

Tuula Tenkanen osallistuu olympialaisiin kolmannen kerran. Hän toivoo pääsevänsä leireilemään Japaniin toukokuun lopulta lähtien. Arkisto/Suomen Purjehdus ja Veneily
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Suomen olympiakomitea on valinnut purjehtija Tuula Tenkasen ensi kesän Tokion olympialaisiin. Laser radial -luokan purjehtijalla on edessään jo kolmannet olympialaiset.

Tässä luokassa käytiin tiukkaa taistelua siitä, edustaako Tokiossa Suomea Tenkanen vai Monika Mikkola. Valinta tehtiin sen mukaan kumpi heistä sijoittui paremmin kaksissa edellisissä MM-kilpailuissa. Niissä kummassakin Tenkanen oli Mikkolaa parempi.

Tenkanen on siten tiennyt jo viime helmikuun lopulta lähtien, että hän kilpailee Tokiossa. Virallista valintaa hänen on kuitenkin pitänyt odottaa tähän asti.

Molemmat purjehtijat ovat espoolaisia ja edustavat Esbo Segelföreningiä.

Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola kävivät tiukkaa kisaa Laser radial -luokan edustuspaikasta Tokion olympialaisissa. Arkisto/Jukka Saarikorpi/SPV

Tenkanen harjoitteli poikkeuksellisesti viime kevään ja koko kesän Suomessa. Yleensä purjehtijat käyvät aktiivisesti ulkomaanleireillä, mutta korona muutti heidänkin suunnitelmia.

Pian diplomityö on valmis.

Tuula Tenkanen

– Kesän treenit onnistuivat kuitenkin tosi hyvin, koska meillä oli hyvä treeniryhmä Monika Mikkolan, Kaarle Tapperin ja muiden nuorempien laser purjehtijoiden kanssa, 30-vuotias Tenkanen kertoo.

Syksyllä hän kilpaili muutaman kerran. Talven aikana Tenkanen on ollut muutamalla ulkomaanleirillä, koska täällä ei pysty harjoittelemaan.

– Koronan vuoksi leirit ovat olleet huomattavasti pitempiä kuin yleensä. Vastaavasti olen leirien välissä hieman pidemmän ajan kotona edestakaisen matkustamisen minimoimiseksi.

Alkuvuodesta Tenkanen oli kuusi viikkoa Lanzarotella ja sinne hän suuntaa taas treenaamaan ensi viikolla. Sieltä purjehtijan matka jatkuu Portugaliin, jossa pitäisi olla kilpailut huhtikuun loppupuolella.

Vasta sen jälkeen Tenkanen suuntaa takaisin Suomeen noin kuukaudeksi.

– Toukokuun loppupuolella menemme Japaniin harjoittelemaan, jos se on mahdollista. Tarkoitus olisi vetää siellä pitempi harjoittelujakso.

Kaiken tämä oheen Tenkanen on ahertanut biotekniikan diplomityön parissa, koska Tokion olympialaiset siirtyivät vuodella eteen päin.

– Pian diplomityö on valmis, joten valmistun kevään tai alkukesän aikana.

Ensi heinäkuun lopulla alkavissa olympialaisissa Tenkasen tavoitteena on purjehtia ehjät kisat.

– Tulostavoitteenani on mitali, hän paaluttaa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut