Kiekko-Espoo voiton päässä SM-kullasta – päävalmentaja toppuutelee sarjan olevan pahasti kesken

Kiekko-Espoo johtaa Naisten liigassa finaalisarjaa otteluvoitoin 2–0. Näillä samoilla lukemilla joukkue on voittanut KalPan kummassakin ottelussa.

SM-kultaan vaaditaan kolme voittoa. Finaalisarja voi siten päättyä jo seuraavassa ottelussa, joka pelataan huomenna tiistaina Tapiolan harjoitushallissa.

– Sarja on vielä pahasti kesken, toppuuttelee Kiekko-Espoon päävalmentaja S ami Haapanen.

Hän sanoo joukkueen pelanneen tähän asti todella hyvin. Erityisesti päävalmentaja toteaa puolustuspelaaminen olleen heillä mallillaan.

– Olemme olleet juuri kahden maalin verran parempia kuin vastustaja. Heidän pahimmat pelaajat on saatu pidettyä aisoissa.

Varsinkin joukkueiden ensimmäisessä finaaliottelussa Kiekko-Espoon alivoimapelaamisen onnistuminen oli isossa roolissa. Joukkue joutui kahteen kertaan pelaamaan kolmella viittä vastaan, mutta onnistui estämään vieraiden maalinteon.

– Jos haluaa saavuttaa jotain suurta, on puolustus- ja maalivahtipelaamisen oltava huipputasolla, muistuttaa Haapanen.

Hän nostaa esiin joukkueen maalivahtinelikon. Heidän välillään ei ole Haapasen mukaan mitään säröjä vaan nelikko on joukkuehenkinen.

– On tosi arvostettavaa, kun nämä nuoret tukevat toisiaan.

Tiia Pajarinen on pitänyt kummassakin finaaliottelussa maalinsa koskemattomana. Kaikkiaan kahdeksassa pudotuspelissä hänen taakseen on mennyt kiekko viisi kertaa.

– Hän on löytänyt hyvän itseluottamuksen ja onnistunut hyvin. Nollapelien taustalla on koko kentällisen ja maalivahdin tiimityö, Haapanen kuitenkin toteaa.

Kiekko-Espoo on puolustava mestari kahden vuoden takaa. Viime vuonna korona keskeytti kauden juuri ennen kuin finaalisarjan piti alkaa. Siinä olisivat kohdanneen Kiekko-Espoo ja KalPa.

– Olemme pelanneet itsellemme hyvän mahdollisuuden huomista ajatellen. Kalpan hyökkäyspelaaminen on todella vaarallista. Eivät heidän taitonsa ole kadonneet mihinkään, päävalmentajan kuitenkin painottaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut