Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KalPa torppasi Kiekko-Espoon mestaruusjuhlat – kulta katkolla uudestaan torstaina

Naisten liigan mestaruus oli katkolla Kiekko-Espoolle tiistai-iltana Tapiolan harjoitushallissa. Kotijoukkue ei päässyt kuitenkaan juhlimaan mestaruutta.

KalPa oli pakkovoiton edessä, koska Kiekko-Espoo oli jo voittanut kaksi ottelua. Siltä puuttui enää yksi voitto.

Pakkoraossa kuopiolaiset onnistuivat maalinteossa selvästi kotijoukkuetta paremmin. Ottelu päättyi maalein 2–5 (0–4, 2–1 ja 0–0).

Vieraat pääsivät maalintekoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ylivoimalla. Reilussa kahdeksassa minuutissa KalPa oli urakoinut jo kolme maalia. Joukkue teki erässä vielä yhden maalin ylivoimalla.

– Tiedettiin, että KalPa tulee ensimmäisen 10 minuutin ajan pyörremyrskyn lailla. Oli se aika kylmäävää kyytiä ja meillä tosi synkkä alku peliin, kun emme saaneet paikoista sisään, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kertaa ottelun ensimmästä erää.

Toinenkin erä alkoi espoolaisittain murheellisesti. Vieraat iskivät taululle ylivoimalla jo viidennen maalinsa.

Kotijoukkueen ensimmäinen maali tuli reilun 31 minuutin kohdilla ylivoimalla. Reippaan minuutin perästä Kiekko-Espoo onnistui tekemään illan toisen maalin.

– Meillä oli omat hetkemme toisessa erässä, mutta se ei riittänyt. Ei voi antaa Kalpan kaltaiselle hyvälle joukkueelle neljää maalia eteen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue ajoi takaa vieraiden kolmen maalin johtoa, joka piti loppuun asti.

Haapanen lupaa, että joukkue on torstaina paremmin heräillä ottelun alussa. Nyt Kalpa sai hänen mukaansa nosteen ja lennon heti alkuun,kun sai maalin jo alle minuutin pelin jälkeen.

– Täältä tullaan vielä kovaa. Taistelu jatkuu.

Ensimmäisessä loppuottelussa Kiekko-Espoo oli kotonaan parempi maalein 2–0. Kuopiossa loppulukemat olivat 0–2.

Joukkueiden neljäs kohtaaminen on edessä tämän viikon torstaina Kuopiossa. Siinäkin ottelussa mestaruus on katkolla Kiekko-Espoolle.

Jos tarvitaan viides ottelu, se pelataan tämän viikon lauantaina Tapiolan harjoitushallissa.

Espoolaisjoukkue puolustaa mestaruutta kahden vuoden takaa. Viime vuonna loppuottelut jäivät pelaamatta koronan vuoksi. Jos mestaruudesta olisi pelattu, siitä olisivat silloinkin taistelleet Kiekko-Espoo ja KalPa.