Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestarien kelpaa riemuita pitkän kauden jälkeen

Kiekko-Espoo voitti torstai-iltana Suomen mestaruuden. Joukkue kukisti Kuopiossa KalPan. Espoolaisjoukkue otti kultaa otteluvoitoin 3–1.

Neljäs loppuottelu päättyi maalein 2–3. Ottelun voittomaalin teki joukkueen kapteeni Annina Rajahuhta vajaat neljä minuuttia ennen loppua.

– Se oli sellainen ripuliranne kohti maalia. Aina ei tarvitse olla kaunista, Rajahuhta tuumi mestaruuden ratkettua.

Viime kauden päätteeksi hän mietti pitkään jatkaako kiekkoilijan uraansa. Heti mestaruuden ratkeamisen jälkeen hän ei rohjennut sanoa uransa jatkosta mitään varmaa.

– Mietin asiaa, kun pöly on laskeutunut. Katson asiaa rauhassa myöhemmin, Rajahuhta sanoi.

Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen oli omalla tavallaan valmistautunut mestaruuden ratkeamiseen Niiralan montussa.

– Kyllä tästä suihkuun mennään. Puhelimen otan ensin pois taskusta. Otin vaihtovaatteet mukaan, konkarivalmentaja kertoi.

Hän oli finaalisarjan aikana todennut, että mestaruuden ratkettua hänen tukkansa muuttuu siniseksi.

– Vaimo sanoi kotona, ettei minulla oikein ole tukkaa, jota värjätä. Hän ehdotti, että sitten voi laittaa väriä kulmakarvoihin, Haapanen naureskeli.

Neljän Kiekko-Espoon pelaajan kausi jatkuu maajoukkueen leirityksessä kohti toukokuun MM-kisoja. Vierumäelle lähtevät puolustajat Nelli Laitinen ja Ella Viitasuo, hyökkäjistä Emmi Rakkolainen ja Emilia Vesa.

Lopullinen MM-joukkue julkaistaan leirin päätöspäivänä, 7. huhtikuuta. MM-kisoihin matkustaa kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa