GrIFK ja KyIF aloittavat viikonloppuna käsipallon SM-sarjan välierissä

GrIFK ja KyIF kohtasivat tällä kaudella neljä kertaa runkosarjassa. Siinä GrIFK sijoittui kolmanneksi ja KyIF oli neljäs, joten välierissä joukkueet eivät nyt kohtaa. Sirpa Repo

Käsipallon naisten SM-sarjan välierät pyörähtävät käyntiin viikonloppuna. Välierissä kohtaavat HIFK ja KyIF sekä Dicken ja GrIFK.

Välieriin selvittivät tiensä runkosarjan neljä parasta joukkuetta, jotka ratkovat keskenään finalistit paras viidestä -järjestelmällä. Finalistit ovat selvillä viimeistään 11. huhtikuuta.

Runkosarjan niukasti voittanut HIFK saa välierässä vastaansa KyIF:n. HIFK on ottelupariin lähdettäessä selvä ennakkosuosikki. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa, joista HIFK vei nimiinsä kolme.

KyIF osoitti kuitenkin potentiaalinsa yllättää, mutta kolmen voiton nappaaminen on iso haaste. Nuori KyIF lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan suosikkia.

– Joukkueemme on kiiruhtanut hitaasti ja pystynyt haastamaan kunnolla kaikkia vastustajia. Kauden loppua kohden haluamme edelleen kehittää omaa peliämme ja pelata tasaisemmin. KyIF-tytöillä ei ole muuta kuin voitettavaa tulevista peleistä, päävalmentaja Birgitta Lindholm muistuttaa liito tiedotteessa.

Toisesta välierästä Dickenin ja GrIFK:n välillä voidaan ennakkoon povata varsin tasaista, vaikka Dicken onkin hienoinen ennakkosuosikki. Runkosarjassa joukkueiden voitot menivät tasan ja yksi otteluissa päättyi vain maalin erolla Dickenin hyväksi.

GrIFK voitti joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen kuukausi sitten. Se maksoi lopulta Dickenille myös runkosarjan voiton.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroosin mukaan joukkue pääsee lähtemään välieriin hyvistä lähtöasetelmista. Joukkueessa pelaa tällä kaudella sarjan paras maalintekijä. Viime kaudella hänen seuransa oli HIFK.

– Minusta olemme suoriutuneet hyvin tällä kaudella. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä itseluottamus ja odotamme innolla pääsevämme aloittamaan välierät. Meillä on hyvä ja aggressiivinen puolustus, jonka kehittämistä olemme jatkaneet välierien alla. Tärkeintä GrIFK:lle on se, että otteluihin lähdettäessä kaikkien pelaajien pitää uskoa omaan tekemiseemme ja että teemme asioita yhdessä.

Finaalit pelataan aikanaan paras viidestä -systeemillä. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut