Oilers pelaa mestaruudesta – jäi Classicin jalkoihin ensimmäisessä loppuottelussa

Viiden vuoden tauon jälkeen espoolaisjoukkue pelaa salibandyn korkeimman sarjatason mestaruudesta. Oilersin vastus on viime vuosien kestomenestyjä Classic.

Joukkueiden ensimmäinen F-liigan finaaliottelu päättyi Tampereella maalein 9–1 (2–0, 3–1, 4–0). Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Keväällä 2016 Oilers sai hopeaa, kun mestaruus ratkaistiin yhdessä ottelussa. Oilersin nykyinen päävalmentaja Heikki Luukkonen laskeskelee, että tuosta joukkueesta on yhä mukana kourallinen pelaajia. Hän ei tuolloin valmentanut joukkuetta.

– Ainakin Joonas Kaltiainen, Casper Pfitzner, Ilari Talvitie sekä Jesperi ja Santeri Lindfors olivat tuossa joukkueessa.

Heistä Jesperi Lindfors on nykyjoukkueen kapteeni.

– Ei tuosta kokemuksesta varmaan haittaakaan ole. Meillä on kova voittamisen halu. Emme vielä ole saavuttaneet tavoitettamme, Lindfors korostaa.

Kapteeni sanoo, että tavalliseen runkosarjan otteluun verrattuna kevään peleissä aistii, että panokset ovat kovemmat.

– Pelatessa ei kuitenkaan ajattele, että ollaan finaalissa. Ennen peliä vähän enemmän kihelmöi.

Lindfors kertoo, että he ovat koko kauden pyrkineet pelaamaan aktiivisesti.

– Emme vain odota, mitä vastustaja tekee. Yritämme olla ohjaimissa ja saada pelin virtaamaan. Ehkä sitä voisi sanoa hallituksi kaaokseksi, kapteeni hymähtää.

Päävalmentaja muistuttaa, että pääosalle joukkueesta finaalisarja on ensimmäinen.

– Mitä enemmän on takana yhteistä matkaa, sen parempi. Finaalisarja on pitkä, joten sen aikana pystymme kartuttamaan kokemusta. Vaatimustaso on noussut koko pudotuspelisarjan ajan. Olemmeko riittävän kovia, Luukkonen pohdiskelee.

Oilersin matka on päävalmentajankin mukaan kesken. He etenevät peli kerrallaan omiin vahvuuksiinsa luottaen.

– Neljä vuotta sitten haarukoimme, että meillä on neljän vuoden aikajänteellä realistinen mahdollisuus pelata mestaruudesta. Viime vuonna emme päässeet mittaamaan tasoamme. Olemme toimineet päämäärätietoisesti mestaruutta kohti.

– Ei ole itsestään selvää, että sinne maaliin päästään. Olen kärsivällinen. Jos mestaruus ei tule tänä vuonna, teemme hommia. Jossain kohtaa me sen ansaitsemme, Luukkonen sanoo.

Hän tietää, että pudotuspelivaiheessa pelaajille tulee henkistä ja fyysistä kuormitusta aivan eri tavalla kuin runkosarjassa. Pleijareissa joukkueelle voi kertyä jopa 21 ottelua.

Syyskuussa käynnistyneessä ja helmikuun loppuun päättyneessä runkosarjassa otteluja tuli kullekin 26.

Toinen loppuottelu pelataan tämän viikon torstaina Oilersin kotikaukalossa. Heti seuraavana päivänä joukkueet ovat vastakkain Tampereella.

Sunnuntaina pelataan Tapiolan urheiluhallissa, viides ottelu on ensi viikon keskiviikkona. Tarvittaessa sarjaa jatketaan ensi viikon perjantaina ja viimeistään mestari on selvillä sunnuntaina 18. huhtikuuta Tampereella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut