Oilers jäi Classicin jyrän alle – kaudesta hopeaa

Oilers on kauden toiseksi paras miesten salibandyjoukkue maassamme. Classicille se ei mahtanut mitään vaan tamperelaisjoukkue otti viidennen peräkkäisen mestaruutensa.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen myöntää vikisemättä, että Classic oli parempi. Se voitti mestaruuden suoraan neljässä ottelussa.

– Paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kaikkinensa meillä oli suhteellisen ehjä kausi, toteaa päävalmentajana heti neljännen loppuottelun jälkeen.

Oilers oli runkosarjassa kakkonen heti Classicin jälkeen.

– Meillä on vielä matkaa ottaa se steppi. Meidän tulee olla kypsempiä ja kokonaisvaltaisen pelaamisen parempaa kuin nyt. On pystyttävä pelaamaan molempiin suuntiin eli koko paketin on pysyttävä kasassa. Koko viisikkopelin.

Jatkosta Luukkonen ei heti ottelun päättymisen jälkeen sanoa oikein mitään. Kaikki ajatukset olivat olleet vain ja ainoastaan juuri päättyneessä pelissä.

Miehen koko olemuksesta näki ja aisti pettymyksen, joka oli pelaajillakin päällimmäisenä tuntemuksena kauden päättyessä tappioon.

– Meillä on neljä kautta takana yhteistä matkaa. Olemme ottaneet askelia eteenpäin. Nyt on analyysin paikka ja vedetään vähän happea.

– Täytyy hioa omia joukkoja, jotta pelaaminen on parempaa molempiin suuntiin. Kaveri oli meitä aika paljon edellä. Kaverin kypsyys ja tilanteiden tunnistaminen, siinä meillä on työsarkaa. He ansaitsivat voiton.

Oilersin edellinen mitali on kaudelta 2015–2016. Se on hopea. Juuri tuolta kaudella alkoi Classicin voittokulku.

– On iso haave voittaa jotain joukkueen kanssa. Vielä en ole voittanut joukkueen kanssa mitään, tuumii nyt toisen hopean saanut ja pettynyt Casper Pfitzner.

Hän sanoo olevansa tosi ylpeä joukkueesta, joka otti tällä kaudella askeleen eteenpäin. Hän nimittää sitä askelta pieneksi, koska mestaruus jäi saamatta.

– Joukkueessa on fiksuja kavereita, jotka ottavat tästä kokemuksesta oppia tulevaan. Nyt me opimme kantapään kautta, mitä kentällä ei pidä tehdä.

Pelaajalla on tyhjä olo. Toisaalta hän toteaa, että ensi vuonna uudestaan finaaleihin. Toisaalta toteaa, ettei tiedä uransa jatkosta.

– Totta kait haluan olla parempi ja kehittyä. Jos pystyn vielä auttamaan joukkuetta, jatkan, hyökkääjä pohdiskelee.

Neljäs ottelu päättyi Tapiolan urheiluhallissa 3–8 (1–0, 1–6, 1–2). Kotijoukkue pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa. Toisen erän alussa vieraat tulivat tasoihin, mutta Oilers pääsi vielä johtoon reilun neljä minuutin pelin jälkeen.

Kun Classic sai iskettyä ottelun tasan kahdeksan minuutin jälkeen, alkoi joukkueen teho petraantua. Se teki parin minuutin välein kolme maalia. Kun rankkarikin onnistui erän loppupuolella eikä Oilersin rankkari kilahti vain tolppaan, lähdettiin toiselle huilille tilanteessa 2–6.

Oilers taisteli vielä kolmannessa erässä, mutta vieraatkaan eivät jäähdytelleet. Classicille maali ja kumpikin teki yhden maalin toisen pelatessa vajaalla.

Siihen päättyi miesten F-liigan kausi 2020–2021.

Ensimmäisen loppuottelun tulos oli Tampereella 9–1. Toinen pelattiin Tapiolassa maalein 1–6. Kolmas ottelu oli kaikista tiukin. Se päättyi 5–3.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut