Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Honka lähtee kauteen kovin tavoittein – Kansallisessa liigassa haetaan kirkkaimpia mitaleita

Naisten jalkapallon pääsarja käynnistyy taas ennen kuin muut lajin sarjat. Kansallisessa liigassa FC Hongan tavoitteena on mestaruus.

Joukkueen päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoo, että tuo tavoite on ensisijaisesti lähtöisin pelaajista.

– Pelaajien on itse uskottava, että mestaruus on mahdollinen. Ei auta, jos vain seura ja valmennus ovat sen asettaneet, mutta totta kai kaikki osapuolet tekevät kaikkensa yhteisen tavoitteen eteen.

Päävalmentajan mukaan talvikausi on harjoiteltu todella kovaa. Tavoitteena on nostaa vaatimustasoa ja pystyä aina kovempaan harjoitteluun.

– Joukkueemme on pysynyt hyvin kasassa ja olemme saaneet hyviä vahvistuksia. Meillä on joukkueessa kova sisäinen kilpailu pelipaikoista ja se kehittää kaikkia.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Katarina Naumanen sanoo, että heillä on 25 pelaajan laadukas nippu.

– Pelin taso säilyi harkkapeleissä, vaikka koko kentällinen vaihdettiin. Meillä on hyviä yksilöitä, mutta ennen kaikkea meillä on hyvä tiimi. Peli kerrallaan lähdemme voittamaan, Naumanen jatkaa.

Lappi-Seppälä on tyytyväinen joukkueen nykykuntoon ja peli-ilmeeseen. Vaikka Suomen Cupissa joukkue hävisi KuPS:lle 1–2, oli suoritus mallikas, tasainen ja lupauksia antava.

– Sarjassa on hirveän tärkeä pystyä kääntämään tasaväkisiä otteluita voitoiksi.

Päävalmentaja tunnustaa viime kauden olleen pieni pettymys. Joukkueen sijoitus oli viides, edelliskaudella tuloksena oli hopea.

– Viime vuonna olimme pelillisesti parempia kuin edeltävällä kaudella. Kehityimme, mutta kisa oli viime kaudella kovempi kuin edellisellä. Näen, että olemme taas menneet askeleen eteenpäin.

Naumanen ja Lappi-Seppälä ovat täysin samaa mieltä siitä, että on hienoa päästä aloittamaan sarjapelit. Kun sarja käynnistyy jo nyt, on allakassa tilaa mahdollisille ottelusiirroille.

– Toivottavasti päästään pelaamaan kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen ylä- ja alaloppusarjat. Muuten ottelumäärä jää aika vähäiseksi. Se olisi kurjaa, kun on harjoiteltu pitkä talvikausi.

Päävalmentaja tuumii, että tulossa on ennakkokaavailujen mukaan ennätystasainen sarja.

– KuPS, ÅU, HJK, TiPS, me. PK-35 Vantaakin voi hämmentää kärkeä, Lappi-Seppälä luettelee.

Joukkueen kapteenina jatkaa Milla Punsar. Kapteenistoon kuuluu myös Heini Toivonen.

FC Honka aloittaa kauden kotiottelulla sunnuntaina 17. huhtikuuta kello 16. Silloin vieraaksi tulee Ilves.