EBT:n päävalmentaja: "Kausi tuloksellisesti pieni pettymys"

Espoo Basket Teamin (EBT) kausi päättyi lauantaina. Naisten Korisliigassa joukkue sijoittui neljänneksi.

Se kärsi pronssiottelussa selvän tappio Forssan Alulle korein 55–74 (17–25, 10–15, 17–18, 11–16). Ottelun puolivälissä tilanne oli 27–40.

– Vaikka ylitimme ennakko-odotukset, saavutimme uuden voittoennätyksen ja pääsimme ensimmäistä kertaa mitalipeleihin, oli kausi tuloksellisesti pieni pettymys, puntaroi joukkueen päävalmentaja Niko Hellman.

Kauden alussa Hellman kertoi, että joukkueen tavoitteena oli selvitä pudotuspeleissä pidemmälle kuin aikaisemmin. Siinä EBT onnistui.

Kuudetta kautta joukkueen päävalmentajana ollut Hellman arvioi, ettei pronssiottelussa esiintynyt joukkue ollut päässyt yli välieräpettymyksestä.

EBT ja Tapiolan Honka pelasivat pitkän kaavan mukaan pääsystä loppuotteluihin. Honka voitti viime tiistaina ratkaisevan viidennen välieräottelun ja eteni sen myötä pelaamaan SM-kullasta.

Pääsimme ensimmäistä kertaa mitalipeleihin.

Hellman myöntää, että FoA ansaitsi mitaliottelussa voiton. He tulivat otteluun aivan eri tavalla latautuneina kuin EBT:n pelaajat.

Päävalmentaja sanoo, että EBT:n naisten edustusjoukkueen harjoitusmäärä puolittui marraskuun lopussa. Siitä lähtien ei voitu vetää aamuharjoituksia, koska koronatilanne oli pahentunut.

– Koulun tiloissa ei saatu enää harjoitella aamuisin. Tilat olisi pitänyt desinfioida meidän jälkeen ja meille kerrottiin, ettei siihen ollut aikaa.

Aamuharjoituksissa oli keskitytty pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen. Iltaharjoitukset olivat joukkuetreenit.

– Kun harjoitusmäärä tippui, ei se näkynyt heti vaan ajan kanssa.

Hellman on aiemminkin todennut, että heillä pelaajien kehittäminen on se ykkösasia. Kun he kehittyvät, voidaan joukkueena pärjätä entistä paremmin.

Nyt tätä pelaajien kehittämistä ei voitu toteuttaa.

– Uuden kauden harjoitukset käynnistyvät tämän kuun lopussa. Jatkan EBT:n kanssa. Vielä meillä ei ole ensi kaudeksi yhtään sopimuspelaajaa. Voi olla, että joukkueeseen tulee paljonkin muutoksia, päävalmentaja sanoo.

Hän on tyytyväinen, koska kesän lopussa päästään taas harjoittelemaan ja pelaamaan kotiottelut remontissa olleeseen Espoonlahden urheiluhalliin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut