Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Telinetaitureilla vahva edustus EM-kilpailuissa – puolet Suomen voimistelijoista

Telinevoimistelun EM-kilpailut käynnistyvät tänään keskiviikkona Baselissa. Suomalaisittain ja samalla espoolaisittain suurin mielenkiinto on ensin torstaina kilpailtavassa miesten karsinnassa ja sen jälkeen finaaleissa.

Kaikkiaan 10 voimistelijan joukossa on viisi Espoon Telinetaitureita (EsTT) edustavaa voimistelijaa. Naisten puolella Lea Bernars osallistuu neliotteluun. Kaikkiaan EM-kisoihin osallistuu neljä suomalaisnaista. Kaikki ovat mukana ottelussa.

Miehissä karsintojen kautta neljä Suomen kuudesta edustuspaikasta voimisteltiin Espooseen. Paikan arvokisoihin saivat Oskar ja Robert Kirmes, Elias Koski ja Emil Soravuo.

Veljekset ja Koski osallistuvat kuusiotteluun ja Soravuo on mukana permannolla.

Telinefinaaleihin pääsee karsintojen kahdeksan parasta voimistelijaa, mutta voimassa on kahden voimistelijan maakiintiö.

Ottelufinaaleihin yltää karsinnan 24 parasta samalla kahden voimistelijan maakiintiöllä. Ne kilpaillaan perjantaina.

EM-kisoissa on jaossa kaksi paikkaa Tokion olympialaisiin naisten ja miesten otteluista. Oskar Kirmes edusti Suomea viime olympialaisissa Rio de Janeirossa. Edellisestä miesten telinevoimistelun olympiapaikasta ehti kulua 44 vuotta.

Telinefinaalit ovat edessä lauantaina ja sunnuntaina. Permantospecialisti Soravuon oli määrä kilpailla kevään aikana maailmancupeissa. Niissä piti ratketa viimeiset permannon kisapaikat kesän olympialaisissa. Maailmancupin kilpailut on kuitenkin peruttu.

– Kuusiottelijat ovat näyttäneet hyviä suorituksia. Soravuo on tehnyt loistavia sarjoja permannolla. Näyttökilpailuissa hänen parhaat pisteensä olisivat oikeuttaneet vuonna 2019 sekä EM- että MM-kisojen finaalipaikkaan, liiton tiedotteessa kertoo miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen.