FC Hongan tavoitteena vähintään mitali Veikkausliigassa – ensimmäisenä vastassa viime kauden mestari

Veikkausliigan kausi käynnistyy kuluvan viikonlopun aikana. FC Honka lähtee kauteen kovin tavoittein.

– Mestaruudesta lähdemme aluksi pelaamaan. Mitalia tavoittelemme eli parempaa tulosta kuin viime kaudelta. Se on kova tavoite, päävalmentaja Vesa Vasara paaluttaa.

Viime kaudella FC Honka sijoittui neljänneksi. Edellinen kausi päättyi pronssiin. Kun Esport Honka pelasi ensimmäisen kautensa Veikkausliigassa, oli sijoitus neljäs.

Päävalmentaja arvioi, että pahimmat vastustajat FC Hongan menestyksen tiellä ovat viime kauden mitalistit. Näiden HJK:n, Interin ja KuPS:n lisäksi hän mainitsee myös SJK:n.

– SJK:n taloudellinen satsaus on tuonut sinne hyvää materiaalia, Vasara sanoo.

Tosin heti perään hän muistuttaa, että pelaajabudjetit eivät kerro koko totuutta. Ne eivät välttämättä ole se, mikä toteutuu. Veikkausliigalle ilmoitetuissa pelaajabudjeteissa HJK on selvässä kärjessä. Sitten tulevat SJK ja KuPS, niiden perässä FC Honka. HJK:n pelaajabudjetti on yli kaksinkertainen FC Honkaan verrattuna.

Kun menee hyvin, on hieno juhlia yhdessä yleisön kanssa.

Vesa Vasara

Vasaran mukaan FC Honka on saanut valmistautua kauteen ilman isompia koronan aiheuttamia haittoja. Tosin osa joukkueesta oli parin viikon karanteenissa maaliskuussa.

Viime kaudella joukkue päästi vähän maaleja, mutta myös teki niitä niukalti.

– Yksi kehityskohteemme on ollut luoda lisää maalipaikkoja. Puolustaminen onnistui hyvin jo viime kaudella.

Joukkueesta on lähtenyt Vasaran luonnehdinnan mukaan muutamia kokeneita pelaajia. Hän mainitsee Borjas Martinin, Javi Hervasin ja Macoumba Kandjin.

– Tilalle tuli vähän nuorempaa eikä niin valmista pelaajaa, mutta he ovat potentiaalisia. Tavoitteena on, että he pystyvät kesän aikana nousemaan uudelle tasolle.

Kaikkiaan päävalmentaja muistuttaa, että menestyäkseen on koko joukkueen kehityttävä kauden aikana enemmän kuin muut.

Hän toivoo, että mahdollisimman pian päästäisiin koronan kanssa siihen tilanteeseen, että otteluihin voisi ottaa yleisöä.

– Tässä lajissa yleisöllä ja faneilla on iso vaikutus tunnelmaan ja lopputulokseen. Heiltä saa tukea, kun on heikko paikka. Kun menee hyvin, on hieno juhlia yhdessä.

Vasara on valmentanut FC Honkaa koko sen ajan, kun joukkue on pelannut liigassa. Joukkueen kapteenina jatkaa Duarte Tammilehto.

Eurocupeihin päässeet joukkueet aloittavat liigassa ensimmäisinä. Sen vuoksi FC Honka kohtaa HJK:n vieraissa tänään lauantaina.

Joukkueen ensimmäinen kotiottelu on maanantaina 3. toukokuuta. Silloin kotijoukkueen alkukauden vireen tulee testaamaan IFK Mariehamn.

Veikkausliiga

Näin pelataan

Kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jossa jokaiselle tulee 22 ottelua. Runkosarjaa pelataan syyskuun lopulle saakka.

Sen jälkeen kuusi parasta ja kuusi heikoiten runkosarjassa sijoittunutta pelaa keskenään yksinkertaisen jatkosarjan, jossa kullekin kertyy viisi ottelua lisää. Runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana jatkosarjoihin sellaisenaan.

Lopputurnausta UEFA:n Euroopan Konferenssi Liigaan paikasta ei pelata tällä kaudella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut