Kakkosen alku siirtyy lähes kuukaudella

Miesten jalkapallon Kakkosen A- ja B-lohkoissa kausi käynnistyy tämän hetkisten tietojen mukaan vasta toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Silloin hypätään pelaamaan ottelut, joiden piti olla edessä vasta kolmannella kierroksella.

B-lohkossa pelaavat Espoon Palloseuran (EPS) ja GrIFK:n miesten edustusjoukkueet ja FC Honka Akatemia, joka on seuran kakkosjoukkue.

EPS sijoittui viime kaudella lohkossaan seitsemänneksi. Toisessa lohkossa pelannut GrIFK oli puolestaan kahdeksas.

Viime kaudella myös FC Espoo pelasi Kakkosessa. Nyt joukkue joutuu hakemaan uutta vauhtia Kolmosesta, koska sijoittui Kakkosen lohkossaan viime vuonna toiseksi viimeiseksi.

EPS:n päävalmentaja Kalle Tallqvist kertoo tavoitteen olevan sama kuin edellisillä kausilla. Se tarkoittaa parantamista viime kaudesta. EPS:llä alkaa nyt kolmas kausi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Harjoittelukausi venyy todella pitkäksi. Meillä oli viimeinen virallinen peli pisteistä marraskuun alussa. On pitkä aika odottaa sarjakauden käynnistymistä, Tallqvist toteaa.

Tällä tietoa joukkueen ensimmäinen ottelu on 2. kesäkuuta, kun toukokuulle kaavaillut ottelut on siirretty pelattavaksi myöhemmin. EPS:n piti kohdata Jazz tulevana sunnuntaina kotikentällään Espoonlahdessa.

– Hyvä, että saadaan kautta aluilleen. Olemme pystyneet harjoittelemaan aika hyvin. Olemme olleet ulkona koko harjoituskauden ajan. Se on koronatilanteeseen nähden hyvä asia.

Päävalmentaja tietää, että aikanaan eteen tuleva kauden avauspeli on tunnetasoltaan erilainen kuin muut ottelut. Kun tosi pitkästä aikaa pelataan pisteistä, voi joillain olla mielen päällä jännitystä.

– Silloin ei välttämättä pelaa samalla tavalla kuin pelaisi muissa otteluissa ja harjoituksissa.

Joukkue ei ole suuremmin muuttunut viime kaudesta. Tallqvist pitää viiden uuden pelaajan tuloa aika normaalina vaihtuvuutena.

Jalkapallo

Miesten Kakkonen

Suunnitelmien mukaan pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa kaksinkertainen sarja, jolloin jokaiselle tulee 22 ottelua.

Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen ensi kaudelle. Lohkoista putoaa Kolmoseen kaksi huonoimmin sijoittunutta joukkuetta.

Sarjaa voidaan tarvittaessa pidentää 31. lokakuuta saakka.

Viime kaudella pelattiin yksinkertainen runkosarja ja lisäksi maantieteellisesti jaetuissa minilohkoissa yksinkertainen sarja. Ottelujen määräksi tuli 17.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut