Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen Matti Sairanen tavoittelee paikkaa Tokion paralympialaisiin – mukana aiemmin talvikisoissa

Taekwondon Euroopan olympia- ja paralympiakarsinnat järjestetään tämän viikon loppupuolella Sofiassa. Espoolainen Matti Sairanen kilpailee siellä K44/K43-miesten alle 61-kilon sarjassa.

Taekwondourheilijat 2011 -seuraa edustava Sairanen on sarjansa rankingissa sijalla 16. Liikenneonnettomuudessa vammautunut Sairanen on aikaisemmin otellut kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Sairanen on aiemmin edustanut Suomea paralympialaisissa, mutta talvikisoissa. Hän kilpaili Pyeongchangissa vuonna 2018 banked slalomissa ja snowboard crossissa.

Hänen valmentajanaan toimii Suomen Taekwondoliiton paralympiavalmentaja Sampo Pajulampi.

Paralympialaisissa taekwondo on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Olympialaisissa taekwondo-ottelu on sen sijaan ollut jo vuodesta 2000 alkaen.

Paralympialaisissa painoluokkia on kummallekin sukupuolella kolme, ja urheilijoita jokaisessa 12. Kuusi paikoista on jaettu paralympiarankingin perusteella ja yksi on "villi kortti" -paikka. Loput kuusi paikkaa jaetaan maanosakarsinnoissa, joista vain sarjan voittaja pääsee Tokioon. Tähän eivät osallistu ne urheilijat, jotka ovat jo saaneet paikan kilpailuihin.