Espoolainen Oskari Muhonen hakee maapaikkaa Tokioon – Espoosta kisoihin jo Tuula Tenkanen ja Tuuli Petäjä-Sirén

MM-kilpailuissa Oskari Muhosen päätavoitteena on hankkia maapaikka Finnjolliin. Martin Gahmberg/SPV
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoon Pursiseuran Oskari Muhonen aloittaa Finnjolla-luokan MM-kilpailut huomenna lauantaina Portugalin Portossa. Samoissa kilpailuissa on jaossa Tokion olympialaisten Finnjollien viimeinen Euroopan kiintiön maapaikka.

MM-kilpailuun osallistuu 59 purjehtijaa. Paikkaa Tokioon jahtaa 32 purjehtijaa 15 maasta.

– Maapaikka on tietysti ykköstavoitteeni, ja minimitavoitteeni on sijoittua 10 parhaan joukkoon. Treenien perusteella tiedän, että jos kaikki menee hyvin, jopa mitali on mahdollinen, Muhonen sanoo liiton tiedotteessa.

– Maapaikkakarsinta tuo varmasti jengille vähän lisäjännitystä kisaan, mikä voi näkyä tyhminä virheinä. Itse kisaaminen on tiukempaa, eikä pikkutilanteiden anneta mennä vaan ne viedään herkemmin protestikäsittelyyn, kolminkertainen alle 23-vuotiaiden maailmanmestari arvelee.

Viimeisin ja samalla viimeinen alle 23-vuotiaiden MM-kulta on viime vuodelta. Tuolloin Muhonen valittiin vuoden purjehtijaksi jo kolmannen kerran.

24-vuotiaaksi varttunut Muhonen ei ole tähän mennessä osallistunut olympialaisiin. Kolmissa viime olympialaisissa maapaikalla on purjehtinut Espoon Pursiseuran Tapio Nirkko. Hän päätti urheilu-uransa vuoden 2019 syksyllä.

Tokiossa kilpaillaan viimeisen kerran Finnjollissa.

Porton kilpailualue sijaitsee lähellä jokea, mikä voi vaikuttaa virtoihin.

– Joen läheisyys tuo enemmän muuttujia radalle. Treenipäivinä tuuli on ollut noin seitsemän metriä sekunnissa pohjoisesta. Nyt näyttäisi, että kisat alkavat vähän kevyemmässä etelätuulessa. Mielenkiintoinen kisapaikka, Muhonen summaa.

MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta.

Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Purjehtijoista kaksi tulee Espoosta. Laser Radialissa Suomea edustaa Tuula Tenkanen ja RS:X-luokassa Tuuli Petäjä-Sirén .

Tenkanen on edustanut Suomea Pekingin vuoden 2008 ja Rio de Janeiron vuoden 2016 olympialaisissa. Petäjä-Sirénille tulevat olympialaiset ovat jo neljännet. Hän on edustanut maatamme Pekingissä, Lontoossa vuonna 2012 ja Rio de Janeirossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut