Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naapurin rouvan kommentti huonosta ryhdistä avasi keski-ikäisen miehen silmät – mies hakeutui aikuisbalettiin, mitä tanssiopiston rehtori suosittelee muillekin: "Tanssi tarjoaa keholle luovalla tavalla positiivisia muutoksia"

Harrastus: Aikuisbaletin suosio kasvaa voimakkaasti, sanoo rehtori Taina Schorin-Keltto.

Aikuisbaletti kasvattaa suosiotaan voimakkaasti, sanoo Footlight tanssiopistoa luotsaava rehtori Taina Schorin-Keltto.

Yksi syy voi olla se, että baletti avaa ihmisen kehoa: vatsa ylös ja olkapäät auki. Etätyö on Schoirin-Kelton mukaan saanut ihmisten ryhdin heikkenemään.

– Meillä aloitti hetki sitten keski-ikäinen mies aikuisbaletin. Naapurin rouva oli todennut hänelle, että insinöörin ryhti oli heikentynyt. Ensin hän kokeili jazztanssia, sitten hip hoppia, lopulta baletista löytyi oma juttu, rehtori kertoo.

Tanssi auttaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin. Istumatyöläisillä erilaiset keski-iän vaivat kehossa alkavat vaivata jo nelissäkymmenissä, jos lihashuolto on jäänyt vähemmälle huomiolle.

Korona-aika on myös lisännyt huonossa asennossa työskentelyä keittiön pöydän äärellä.

Rehtori Schorin-Keltto kehuu tanssin olevan mielekästä, hauskaa ja sosiaalisia kontakteja turvallisesti tarjoavaa tekemistä kaiken ikäisille. Harrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa ja taidot karttuvat varmasti.

Tanssi perustuu koreografiaan. Tanssijan ja hänen parinsa liikkuvat suuressa tilassa universaalissa kokonaisuudessa. Tanssin aikana voi unohtaa kaiken muun ja keskittyä vain kehon käyttämiseen.

Moni saattaa epäillä, että oma rytmitaju ei riitä tanssin aloittamiseen. Rehtori antaa ”piut-paut” sellaiselle mielikuvalle.

– Jokainen, joka pystyy kävelemään, kykenee myös tanssimaan. Kävelemme tasatahdissa, eli kaikilla on edellytykset oppia tanssimaan. Harva kouluun menevistä osaa lukea. Vajaan puolen vuoden kuluessa lapset kuitenkin oppivat lukemisen alkeet. Sama toimii tanssissa.

Jos oppimisessa on haasteita, opettajan tehtävä on löytää oikeat metodit opettamiseen. Tanssitunnille menevä tarvitsee vain ennakkoluulottoman asenteen.

– Tämä harrastus antaa kaikille iloa, riemua ja kavereita. Jokainen tykkää käyttää kehoaan musiikin tahtiin. Meidän yksintanssilajit antavat mahdollisuuden oppia uutta.

Jos haluaa kuluttaa paljon kaloreita, kannattaa juosta. Alussa yksintanssin alkeita opetellessa tulee varmasti hiki, mutta kaloreita ei kulu paljon. Kaloreita alkaa kulua, kun pääsee tekniikassa pidemmälle.

– Kalorinkulutus ei muutenkaan ole ihmiselle elämäntehtävä. Lupaan, että tanssi tarjoaa keholle luovalla tavalla positiivisia muutoksia.

– Tanssikeskus on avoin kaikille tanssinharrastajille, vauvasta vaariin. Meillä opetetaan eri tanssien tekniikoita. Itse voi valita mielenkiinnon mukaan oman tanssinsa.

Jo 35 vuotta toimineessa tanssikeskus Footlightissä opetetaan taidetanssia. Footlight, kuten muutkin taiteen perusopetuksen oppilaitokset, ovat voittoa tavoittelemattomia. Koulun toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys.