Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanin MM-kisoissa mitalihistoriaa tehneellä Emil Soravuolla on edessä uusi volttisarjahaaste – "Meillä on liikkeet valmiina"

Espoon Telinetaitureiden Emil Soravuo teki historiaa viime viikonloppuna voittamalla telinevoimistelun permannon MM-pronssia Japanissa.

Suomi on viimeksi saavuttanut arvokisamenestystä 1997, kun Jani Tanskanen voitti rekkikultaa. MM-permannolta Suomi ei ole koskaan aiemmin saavuttanut mitalisijaa.

Soravuo palaa arkeen heti kisojen jälkeen, vaikka kalenteriin ei loppuvuonna ole kirjattukaan enää kilpailuja.

– Kisarumba jatkuu sitten keväällä maailmancupin muodossa. Keväälle on suunnitteilla kolme kisaa, tuore MM-mitalisti kertoo.

Soravuo aikoo aloittaa valmistautumisen tuleviin koitoksiin heti marraskuussa. Alku pitää ainakin ottaa rauhallisesti, koska hänen polvilumpionsa alakärki eli polvijänteen kiinnityskohta on syksyn aikana hieman oikutellut.

– Ei mitään vakavaa, vähän paikat rasittuneet syksyn harjoittelusta. Nyt pitää malttaa tehdä tarkalla tekniikalla eikä innostua liikaa, Soravuo kertaa iloisesti.

Ennen maailmancupin kisoja voimistelijoiden on tehtävä muutakin kuin kehonhuoltoa. Kansainväliset säännöt muuttuvat ensi vuoden alusta: ensi vuonna esimerkiksi kierrevoltin perään tehdään tuplavoltti.

– Meillä on liikkeet valmiina, nyt pitää vain rakentaa ne sarjaksi. Olemme niitä jo ennättäneet harjoitella, Soravuo kertaa.

Nuoren voimistelutaiturin elämään mahtuu muitakin muutoksia. Soravuo muutti elokuussa vastavalmistuneeseen Mäkelänrinteen Urhean urheiluakatemiaan.

– Minulla on 21,5 neliötä, eihän se iso ole, mutta riittävä. Samassa yhteydessä on kaikki harjoittelupaikat, ruokala, opiskelu – tämä on ihan mahtava paikka urheilijalle, Soravuo kuvailee uutta osoitettaan Helsingin Vallilassa.