Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi sai modernin liikuntahallin – täyttää kansallisen tason vaatimukset ottelupaikkana

Erilaisten isojen yleisötapahtumien järjestämiseen on Kirkkonummella jatkossa entistä paremmat olosuhteet, kun Jokirinteen oppimiskeskuksen iso liikuntahalli on saatu viimeinen tosikäyttöön.

Koulu ja päiväkoti muuttivat Jokirinteeseen jo viime talvena ja liikuntasalikin on ollut käytössä, mutta yleisötilaisuuksia ei ole voitu järjestää. Tosin koronankin takia tilaisuuksia olisi ollut vaikea pitää.

Jokirinteen uudessa liikuntahallissa voidaan järjestää hyvin monenlaisia tilaisuuksia pitkälti yli tuhannellekin henkilölle.

Halli täyttää kansallisen tason vaatimukset ottelupaikkana. Harrastuskäytössä halli voidaan jakaa kolmen osaan.

Koko oppimiskeskus on kengätön eli ulkojalkineissa ei sisällä saa olla. Sen takia yleisötilaisuuksia varten lattia suojataan aina matoilla ja levyillä.

Keskustan väestönsuoja jää edelleen käyttöön ja sillä pelataan toistaiseksi muun muassa käsipallo-ottelut.

Ensimmäiset yleisötapahtumat järjestettiin viime viikonloppuna. Lauantaina hallissa oli yli sata joukkuevoimistelijaa ja sunnuntaina oli salibandyn vuoro, kun Kirkkonummen Rangersin miesten edustusjoukkue pelasi Jokirinteessä ensimmäisen ottelunsa. Rangers voitti Joensuu Josban luvuin 6-4.

Rangersin ottelussa oli sunnuntaina noin 200 maksanutta katsojaa ja satakunta ihmistä lehtereillä seuran omaa väkeä.

Selvästi suurempi katsomokapasiteetti on muun muassa Rangersille jatkossa tärkeä jo taloudellisessakin mielessä.

Liikuntahallin tekniikassa on ollut ongelmia, eikä koko katsomo ole vieläkään käytössä. Viime sunnuntain ottelussa avattiin kaksi katsomolohkoa. Kolmas oli suljettuna.

Katsomoon mahtuu noin 600 ihmistä istumaan, kun se on kokonaan avattuna.