Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden kovimmaksi veikattuun urheilutapahtumaan odotetaan 3 000 katsojaa – MM-kisoissa debytoinut Otto Lehkosuo kertoo, miten Espoon herruus vaihtaa omistajaa

Urheilu: MM-turnauksen karaisema Otto Lehkosuo sanoo, että Indians ottaa Espoon salibandyherruuden öljymiehiltä paikallisderbyssä perjantaina.

Salibandyn MM-kisat Hartwall Areenalla päättyivät Suomen osalta hopeajuhliin jännittävässä Suomi–Ruotsi-finaalissa.

Perjantaina 17.12. espoolaiset Westend Indians ja Esport Oilers tarjoavat salibandyfaneille lisää hurmosta, kun joukkueet kohtaavat pitkästä aikaa isossa jäähalliderbyssä Metro Areenalla.

Ottelussa ovat mukana kummankin joukkueen MM-kisapelaajat.

Jäähalliotteluiden perinne alkoi neljä vuotta sitten. Kautta aikain ensimmäisen jäähalliottelun järjesti Oilers.

– 2020 keväällä puolivälieräsarja keskeytyi pandemian vuoksi juuri kun olimme siirtämässä matseja jäähalliin, Westend Indiansin ja heimolaisten toiminnanjohtaja Mika Leiponen muistelee.

Tällä kertaa seurat järjestävät ottelun ensimmäistä kertaa yhdessä. Öljymiesten toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja ei ole huolissaan isomman ottelutapahtuman järjestelyistä.

– Meillä isompia tapahtumia on tehty jo nelisen vuotta, alkaa olla hyvä rutiini näiden järjestämisessä.

Koronaluvut ovat rajussa kasvussa, tuoko nykytilanne tummia pilviä tapahtuman taloudelliselle onnistumiselle?

– Tässä ovat hyvin mukana niin Espoon kaupunki kuin myös F-liiga. Tuskin olisimme tähän kumpikaan seura yksin lähteneet, toiminnanjohtaja myöntää.

Otteluun odotetaan kolmisen tuhatta katsojaa.

–Toivottavasti molemmat seurat saavat omat ryhmänsä iloisesti liikkeelle, Leiponen pohtii ottelun alla.

Otaniemen hallissa majaa pitävä Westend Indians on hävinnyt kaikki aiemmat ison areenan pelit. Ottelut ovat silti olleet tasaisia.

Viikonloppuna Salibandyn MM-kisoissa maajoukkueen paidassa hopeaa voittanut Otto Lehkosuo on ollut mukana kaikissa aiemmissa ison hallin tapahtumissa.

– Nyt kääntyy kurssi, tänä vuonna voitetaan, Westend Indiansin seurahistorian ensimmäinen MM-kisoissa esiintynyt pelaaja Lehkosuo tunnelmoi.

Salibandy on Espoossa nosteessa. Syksyn aikana niin heimolaisten kuin öljymiesten ottelut ovat keränneet hyvin yleisöä.

Metro Areenassa järjestettävä ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden F-liigassa.

– Mahtavaa, että kykenemme kaiken tämän keskellä järjestämään ison ja mielenkiintoisen salibandytapahtuman espoolaisille. Tämä lienee vuoden isoin espoolainen urheilutapahtuma, Leiponen arvelee.

Ottelun ennakkoasetelma on kihelmöivä, sillä joukkueet ovat 12 pelin jälkeen tasoissa 26 pisteellä.

Oilersin ykköskenttä veljesten Justus ja Rasmus Kainulaisen sekä Markus Markkolan johdolla on erittäin vaarallinen yhdistelmä.

Otto Lehkosuolla on kuitenkin tiedossaan resepti, jolla öljymiehet kaatuvat.

– Me onnistumme kolmella kentällä. Kakkoskenttä on myös tänä vuonna ollut mainiolla pelipäällä. Se on pelannut hyvää salibandya. Yhdellä kentällä Oilersia ei voiteta.

Tapahtuma järjestetään koronaturvallisesti. Kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta vaaditaan voimassa oleva koronapassi.

Vaikka kentällä taistellaan palavasti sarjapisteistä, tapahtuma tuotetaan hyvässä sovussa yhdessä.

– Järjestämme seurayhteisömme pikkujoulun saman tapahtuman yhteyteen. Uskon, että saamme hienon ja kiinnostavan salibandytapahtuman espoolaisille, Vehkaoja sanoo.