Historiallisen MM-mitalin voittanut Emil Soravuo palkittiin pääkaupunkiseudun vuoden urheilijana

MM-pronssia permantovoimistelussa voittanut Emil Soravuo on valittu pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi urheilutoimittajien äänestyksessä.

Soravuo saavutti historiallisen mitalin lokakuussa Japanissa telinevoimistelun MM-kisoissa. Mitali oli Suomelle ensimmäinen sitten Jani Tanskasen 1997 rekkikullan. Permannolta se oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen.

24-vuotias Soravuo edustaa Espoon Telinetaitureita. Hän on syntynyt ja kasvanut Espoossa, mutta asuu ja treenaa nykyään Helsingissä Urhea-kampuksessa.

Soravuon palkitsi Helsingin Urheilutoimittajat (HUT), joka on jakanut pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan palkinnon jo 42 kertaa vuodesta 1980.

Soravuo on ensimmäinen tittelin saanut telinevoimistelija. Joukkuevoimistelulle kunnia lohkesi 2004, kun MM-kultaa saavuttanut Olarin Voimistelijoiden Dynamot palkittiin parhaana.

Palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona Laajasalon opistossa Helsingissä.

Lue myös: Japanin MM-kisoissa mitalihistoriaa tehneellä Emil Soravuolla on edessä uusi volttisarjahaaste – "Meillä on liikkeet valmiina"

Pääkaupunkiseudun vuoden 2021 urheiluteosta HUT palkitsi Urhea-kampuksen valmistumisen.

Viime kesänä Helsingin Vallilaan valmistunut kampus on pääkaupunkiseudun urheiluakatemian koti. Myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki toimii kampuksella, johon kuuluvat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen lukio sekä Mäkelänrinteen uintikeskus.

Urhea-toiminta tukee urheilijan uraa yksilöllisesti niin, että heille jää mahdollisuus myös opiskeluun. Päätavoitteena on mahdollistaa huippu-urheilijoiden hyvä arki niin urheilu-uran aikana kuin sen jälkeenkin.

Urhea-kodissa on urheileville opiskelijoille 83 huoneistoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut