Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallisen MM-mitalin voittanut Emil Soravuo palkittiin pääkaupunkiseudun vuoden urheilijana

MM-pronssia permantovoimistelussa voittanut Emil Soravuo on valittu pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi urheilutoimittajien äänestyksessä.

Soravuo saavutti historiallisen mitalin lokakuussa Japanissa telinevoimistelun MM-kisoissa. Mitali oli Suomelle ensimmäinen sitten Jani Tanskasen 1997 rekkikullan. Permannolta se oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen.

24-vuotias Soravuo edustaa Espoon Telinetaitureita. Hän on syntynyt ja kasvanut Espoossa, mutta asuu ja treenaa nykyään Helsingissä Urhea-kampuksessa.

Soravuon palkitsi Helsingin Urheilutoimittajat (HUT), joka on jakanut pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan palkinnon jo 42 kertaa vuodesta 1980.

Soravuo on ensimmäinen tittelin saanut telinevoimistelija. Joukkuevoimistelulle kunnia lohkesi 2004, kun MM-kultaa saavuttanut Olarin Voimistelijoiden Dynamot palkittiin parhaana.

Palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona Laajasalon opistossa Helsingissä.

Lue myös: Japanin MM-kisoissa mitalihistoriaa tehneellä Emil Soravuolla on edessä uusi volttisarjahaaste – "Meillä on liikkeet valmiina"

Pääkaupunkiseudun vuoden 2021 urheiluteosta HUT palkitsi Urhea-kampuksen valmistumisen.

Viime kesänä Helsingin Vallilaan valmistunut kampus on pääkaupunkiseudun urheiluakatemian koti. Myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki toimii kampuksella, johon kuuluvat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen lukio sekä Mäkelänrinteen uintikeskus.

Urhea-toiminta tukee urheilijan uraa yksilöllisesti niin, että heille jää mahdollisuus myös opiskeluun. Päätavoitteena on mahdollistaa huippu-urheilijoiden hyvä arki niin urheilu-uran aikana kuin sen jälkeenkin.

Urhea-kodissa on urheileville opiskelijoille 83 huoneistoa.