Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Honka nappasi kovan luun alakertaansa – 25-vuotiaasta puolustajasta povataan Veikkausliigan uutta huippunimeä

25-vuotias keskuspuolustaja Aldayr Hernández vahvistaa FC Hongan Veikkausliiga-joukkuetta ensi kaudella.

Kolumbialainen on pelannut kolme kautta Suomen kentillä ja edusti viime kaudella HIFK:ta. Taitojaan hän näytti jo tulokaskaudellaan Ykkösessä 2019 TPS:ssa. Seuraavalla kaudella Hernández pelasi kaksikymmentäyksi Veikkausliigaottelua ja iski myös kaksi maalia.

– Honka on loistava seura ja tämä on minulle urallani hyvä askel. Toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Haluan lähettää Hongan kannattajille erittäin lämpimän tervehdyksen. Lupaan, että jätän aivan kaiken kentälle kantaessani tämän seuran värejä. Tarvitsemme vahvaa tukeanne tavoitteiden saavuttamiseksi, Hernández kommentoi siirtoaan Hongan tiedotteessa.

Hernández on edustanut myös kotimaansa Bogota FC:ta, uruguaylaista Rocha FC:tä, sekä SC Bekaa Libanonissa. Hänen on nähty Kolumbian U20- ja U21-maajoukkueissa.

– Aldayr on näyttänyt aiemmilla kausilla, että hän pystyy pelaamaan hyvällä tasolla Veikkausliigassa. Hän puolustaa varmasti ja on vahva kaksinkamppailuissa. Nyt tehdään töitä sen eteen, että hän ottaa vielä yhden stepin eteenpäin, nousee aivan Veikkausliigan huipputasolle ja on ensi kaudella yksi liigan parhaimmista toppareista, sanoo Hongan päävalmentaja Vesa Vasara tiedotteessa.

Hongan managerin Hexi Artevan mukaan Hernández osoittanut Suomen vuosinaan olevansa pelipaikallaan sarjan ehdotonta eliittiä.

– Pelillisesti hän istuu meille kuin nenä päähän. Lisäksi tosiaan se, että hän on jo tovin täällä Suomessa pelannut ja sen myötä tuntee sarjan ja sen lainalaisuudet, on merkittävä etu tämän yhteistyön alulle. Hän on myös persoonana hyvin meille sopivaa sorttia.

Lue myös: Miksi futisväki ei täytä katsomoita Espoossa niin kuin Ruotsissa? – Hongan manageri puhuu "liittovaltion" ongelmasta ja heittää kovan haasteen kuntapoliitikoille