Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka korvaa Jukka Jalosen, jos korona iskee? – Leijona-luotsin vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä ja sen päälle hirtehinen heitto kesämökkikisoista

Jääkiekko: Leijonilla on valmiina suunnitelma sen varalle, että osa pelaajista tai jopa päävalmentaja saisi koronataudin. Ukkoja ollaan valmiita vaihtamaan lennosta, kuvailee Jalonen.

NHL-tähtien poisjäännistä Pekingistä ilmoitettiin viime vuoden joulukuussa. Viime viikolla julkistettiin Suomen Leijonajoukkue Pekingin olympiakisoissa.

Valmennusryhmä luottaa kokemukseen, sillä alkuperäisessä kokoonpanossa on vain kolme arvokisojen ensikertalaista. Lopullisessa joukkueessa voi tosin olla heitä useampikin.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Länsiväylälle aiemmin, että joukkueen pelaajien pitää olla perusvahvuuksien lisäksi hyviä joko ylivoimapelissä tai alivoimapelissä. Tämä on tällä erää yksi pienimmistä Jalosen haasteista.

Eniten päänvaivaa valmennusryhmälle tuottaa korona. Nyt nimetystä peliryhmästä yksi tai jopa useampi pelaaja voi vielä joutua jättämään olympialaiset väliin tartunnan takia.

Jopa Jalonen voi joutua helposti tarttuvan omikronin uhriksi. Kukas joukkoja sitten johtaa, jos maailman parhaaksi nimetty turnausvalmentaja tippuu rivistä?

Soitetaanpa päävalmentajalle ja kysytään.

Tulee varmasti mieleenpainuva kolmiviikkoinen.

JK: No moi taas Jukka, Jari Länsiväylästä soittaa. Joukkue on valittu ja Kiinaan lähdetään. Tunnelmat ovat varmaan ristiriitaiset, kun ei varmuudella voi sanoa vieläkään, ketkä kaikki pelaajat nousevat koneeseen.

JJ: Ei ole helppo rasti, ei. Pahoin pelkään, että valituista pelaajista osa joutuu jäämään pois positiivisen testituloksen takia.

JK: Teillä on iso johtoryhmä huoltajineen ja joukkoineen. Teistä kuka tahansa voi vielä saada ’osuman’ omikronista, mitä jos se osuu sinuun?

JJ: Niin pelaajille kuin minullekin se olisi iso pettymys. Jos joudun jäämään pois, valmennustiimiin liittyy Antti Pennanen. Hän tietää meidän kuviot ja pelisysteemit, tuttu mies meille kaikille.

JK: Eli teillä on vähän joka paikalle nimetty varamies, pelaajien joukkokin lienee silloin iso?

JJ: Koko ryhmä on viitisenkymmentä pelaajaa.

JK: Sama tilanne on tietysti vastustajilla, tilanteet ja joukkueiden voimasuhteet itse turnauksessa voivat muuttua nopeastikin.

JJ: Uskon, että kokoonpanot niin meillä kuin muillakin muuttuvat. Meillä roolit ovat selvät: ylivoimapelaajat ja heille varamiehet, samoin alivoimapelaajilla on omat sijaisensa.

JK: Olet selvästi luottavaisin mielin, mitä nyt pandemia saattaa heittää turnauksessa hiekkaa rattaisiin?

JJ: Tulee varmasti mieleenpainuva kolmiviikkoinen. Itse kisoissa pääsemme tositoimiin heti, ilman karanteeneja. Jos joku saa positiivisen testituloksen, niin ukkoa vaihdetaan lennosta.

JK: Maajoukkueella lienee hyvät, vuosien saatossa kehittyneet rutiinit?

JJ: Meillä on sloganina ytimekkäästi: ’Kun aika on!’ Se tarkoittaa, että silloin kun pitää tehdä, tehdään – muuten otetaan rennosti.

JK: Länsiväylä toivottaa sinulle ja koko maajoukkueelle hienoa matkaa aina niin eksoottiseen Kiinaan.

JJ: Kiitos, kiitos – jos omikronvirus sattuu osumaan, sitten mennään kesämökille ja katsellaan kisat siellä televisiosta.

Edit 28.1. klo 8: Korjattu repliikkien merkkauksia jutun loppupäästä.