Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EHS:n juniorit kahmivat kärkisijoja Marjon Hiihdoissa – kotiseuran miehet ja naiset hallitsivat myös sprinttiä

Viikonloppuna Espoon Leppävaarassa järjestetyt Marjon Hiihdot vetivät lauantaina noin 180 osallistujaa sprinttikilpailuihin. Sunnuntain normaalimatkoilla osallistujia oli 240.

Kovinta vauhtia miehissä piti sunnuntaina Vuokatti Ski Teamin Turo Sipilä. Espoon Hiihtoseurasta (EHS) parhaiten menestyi Matias Heinonen, joka oli kuudes ja Eetu Isometsä, joka oli kymmenes 16 kilometrin perinteissä kisassa.

Naisten normaalimatkalla voittaja oli Aveli Uustalu, joka edustaa Viroa olympialaisissa. Sunnuntain kisa oli hänelle viimeinen viimeistelykilpailu ennen Pekingiä. EHS:n Sirkka Ehrnrooth oli naisten normaalimatkan kuudes.

Lauantain sprinttikisassa EHS:n edustaja putsasivat pöydän.

Miehissä Miika Heikkilä vei voiton Matias Heinosen ollessa kolmas ja Eetu Isometsän neljäs.

Naisten sprintissä voiton nappasi EHS:n Rebecca Ehrnrooth Pinja Aaltosen ollessa neljäs ja Meri Hakalan viides.

Kilpailun johtajana toiminut Matti Heikkilä Espoon hiihtoseurasta kertoo, että FIS-kilpailusarjaan kuuluva tapahtuma veti tänä vuonna osallistujia lähinnä Etelä-Suomesta.

Osasyynä oli kilpailuruuhka, sillä tammikuussa on kisattu jo SM-hiihdot Imatralla, nuorten SM-hiihdot Keuruulla sekä Suomen Cupissa Vantaalla.

Ulkomaalaiset osallistuja tulivat pääasiassa Virosta.

Heikkilää ilahdutti viikonloppuna nuorten sarjoissa nähty runsas osanotto. Myös oman seuran juniorit menestyivät mainiosti.

16-vuotiaiden poikien sarjassa sunnuntain normaalimatkalla EHS:n Nikolai Saari oli toinen ja Anton Kemppi kolmas.

16-vuotiaiden tyttöjen normaalimatkalla EHS:n Alina Virtanen voitti ja Martta Kankaanpää oli toinen. 14-vuotiaissa pojissa EHS:n Emil Veikkola ylsi neljänneksi ja Joona Soininen oli viides.

14-vuotiaissa tytöissä EHS vei kaikki kolme normaalimatkan kärkisijaa, kun Ebba Miettinen, Anni Jantunen ja Emilia Tulokas olivat kolme parasta.

12-vuotiaissa pojissa EHS:n Viljami Veikkola ylsi toiseksi ja tytöissä Mette Miettinen voitti. Lisäksi Neela Hämäläinen hiihti tytöissä kolmanneksi.

10-vuotiaissa pojissa EHS:n Olli Jantunen voitti ja Juhani Veikkola oli toinen.

10-vuotiaissa tytöissä voiton vei EHS:n Miina Kankaanpää.

8-vuotiassa pojissa Sulo Kupiainen hävi ykkössijan niukalla 0,3 sekunnin erolla ja sijoittui toiseksi.

EHS:n juniorit menestyivät hyvin myös lauantain sprinteissä.

Kaikki tulokset löydät täältä.

Matti Heikkilä kiittelee Espoon kaupunkia siitä, että stadion ja ladut oli saatu erinomaiseen kuntoon.

– Leppävaaran stadion sopii hyvin hiihtokilpailujen järjestämiseen. Sprinttilatu on lähes koko ajan näkyvillä katsomosta. Samoin nuorempien sarjojen normaalimatkojen ladut olivat stadionin alueella, Heikkilä kertoo.

Koronan takia hiihdot piti kisata tyhjälle katsomolle. Jatkossa tilanne toivottavasti muuttuu.

– Yleisö olisi päässyt seuraamaan varsinkin lauantaina kauniissa talvisäässä kilpailua hyviltä paikoilta. Toivottavasti ensi vuonna ei enää ole koronaa riesana, Heikkilä sanoo.

Edit klo 13.24: Korjattu tieto miesten yleisen sarjan parhaasta EHS:n hiihtäjästä.