Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painakaa nimi mieleen: Luistelulupaus Olivia Lisko, 15, teki huiman suorituksen "tyhmistä virheistä" huolimatta

15-vuotias espoolainen taitoluistelija Olivia Lisko luisteli hopealle Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla (EYOF) Vuokatissa viime viikolla.

Lahjakkaalla nuorella luistelijalla oli mahdollisuus voittoon, mutta muutama virhe vapaaohjelmassa rokotti pisteitä.

– Olen tietysti tyytyväinen, hopea ei koskaan ole häpeä, mutta ohjelmaani tuli useita vähän tyhmiä virheitä, kuten lutzin ja ritin helpottuminen. Harmittaa, että jäin kauas kauden parhaista vapaaohjelmapisteistäni, Lisko sanoo Suomen taitoluisteluliiton sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Lisko oli ykkösenä lyhytohjelmakilpailussa, jossa hän keräsi ennätyspisteensä 57,94. Vapaaohjelmassa espoolaisella oli pieniä vaikeuksia, ja yhteispisteet 155,03 riittivät kakkossijaan. Voittoon kiri Ranskan 17-vuotias Lorine Schildt 166,98 pisteellä.

EYOF-kilpailujen taso on kova, ja monet takavuosien mitalisteista tunnetaan nykyisin oman lajinsa mestareina.

Lisko on treenannut tähän asti Suomessa. Tulevana kesänä taitoluistelun maajoukkueen kuuluva luistelija suunnittelee viettävänsä pitkän harjoitusjakson Kanadassa.

Talviolympiafestivaaleihin osallistui reilu 1500 joukkueenjäsentä yhteensä 44 Euroopan maasta. Heistä valtaosa kansoitti Vuokattia, jääkiekkoilijat olivat Kajaanissa ja mäkihypyn sekä yhdistetyn kilpailut käytiin Lahdessa.

EYOF on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Festivaalit järjestetään kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa.

Sekä talvi- että kesäfestivaalit järjestetään kahden vuoden välein.