Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Länsi-Uusimaan junioreiden kausi napakymppi – "Yhteishenki oli aivan mieletön"

Päättynyt futsalkausi tarjosi onnistumisen hetkiä FC Länsi-Uudenmaan joukkueille. Useassa ikäluokassa pelaava seura nappasi voitot poikien 14-vuotiaiden ikäluokassa Etelän ykkössarjassa, ja poikien 12-vuotiaiden joukkue voitti ikäluokkansa kakkossarjan.

Menestystä täydensi poikien 13-vuotiaiden joukkue, joka voitti ykkösen alemman loppusarjan ollen lopulta viides.

Futsalmaajoukkueen menestys EM-kisoissa koettiin seurassa innostusta tuovana tekijänä. Lopputuloksena on komea saldo kärkisijoja.

Kovia joukkueita kohdannut FC LU:n 2008–2009 ikäluokan joukkue selviytyi Futsal-Ykkösen voittajaksi ylivoimaisella pelillä. Vain yhden ottelun hävinnyt joukkue kohtasi FC Hongan, Ponnistuksen, PK-35 Vantaan ja Käpylän Pallon kaltaisia kovia seuroja.

Joukkueen tehokkuus näkyi myös tilastoissa. Tilastoihin kirjattiin maalinteon suhteen jokainen kenttäpelaaja. Lisäksi joukkue oli eniten maaleja tehnyt joukkue, samalla myös vähiten niitä päästänyt.

– Joukkueen yhteishenki oli aivan mieletön ja pojat saivat hyvän vireen päälle joka peliin, kertoo otteluissa joukkueenjohtajana toiminut Annukka Skogberg seuran tiedotteessa.

Ikäluokassa 2009 FC Länsi-Uusimaan joukkue pelasi nousujohtoisen kauden. Kauden alussa muutaman isomman tappion jälkeen peli alkoi sujua.

Alemmassa loppusarjassa pelit sujuivat voitokkaasti tuoden lopulta sarjan voiton.

Tiedotteessa joukkueenjohtaja Heidi Malmgren kehuu joukkueen työmoraalia ja joukkuehenkeä. Tinkimättömyys ja usko omaan tekemiseen olivat kantavia tekijöitä.

Myös vuosina 2010–11 syntyneiden ikäluokassa FC LU:n kausi oli menestyksekäs. Joukkue saavutti runkosarjan voiton puhtaalla pelillä. Peli toimi käytännössä jokaisella osa-alueella niin maalinteossa, kuin puolustuksessa. Tästä kertoo vain 5 päästettyä maalia omiin ja maalintekotilaston toinen sija.

Yläloppusarjassa pelit jatkuivat tasaisemmin. Lopputulosta saatiin jännittää aina viimeiseen peliin saakka. Maaliero 11–2 turvasivat voittokaan päätöksen mainiolle kaudelle.

Vastuuvalmentaja Javier Ojeda Suarez ei säästellyt kehuja ja ylistyssanoja tiedotuksessa.

– Olen erittäin ylpeä kaikista pelaajista ja heidän kehityksestään. Olemme onnistuneet toimimaan joukkueena ja pelaajien yhteistyö on avain menestykseen. Jokainen pelaaja on tärkeä.