Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime kaudella Honkaa piestiin niin, että humisi – konkaripelaaja Henri Aalto, 32, kertoo, miten suunta käännetään lauantain avausottelussa

Jalkapallo: Hongan Liigacupin voitto enteilee espoolaiselle jalkapalloilulle hyvää kesää.

FC Hongan voitto Liigacupin loppuottelussa maaliskuussa oli riemukas startti futiskaudelle.

Viime kausi meni espoolaisilta penkin alle sekä pelillisesti että yleisömäärällä mitattuna.

Liigacupin finaalissa tasoitusmaalin laukonut Henri Aalto aloittaa jo 14. kautensa Veikkausliigassa. Puolustajan voi hyvin nimetä joukkueen kokeneemman kaartin pelaajaksi.

Vieläkö pelit maistuvat 32-vuotiaana?

– Pelaamisen jatkamista mietin nykyisellään joka vuosi syksyisin. Kolmen asian pitää täyttyä, jotta voin jatkaa. Pitää kyetä kehittymään, pelillisesti täytyy olla annettavaa joukkueelle ja motivaatio pelata on oltava korkealla, upean vasemman jalan volleymaalin finaaliottelussa Interiä vastaan laukonut Aalto ynnää.

Ammattiurheilu on aina kamppailemista itsensä kanssa.

HJK sopii meille avausvastustajaksi hyvin.

– Täytyy olla halu kehittyä ja määritellä omat rajat aina uudelleen, Aalto tiivistää.

Vaikka Aallon pelipaikka on alakerrassa, on hän myös kärkäs maalintekijä. Tällä kaudella täysosumia voi syntyä usempia.

Kahta SJK-vuotta lukuun ottamatta muuten koko uransa liigatasolla Honkaa edustanut Aalto nautti valtavasti harjoituskaudella maaliskuussa pelatuista otteluista ruotsalaista Helsingborgia ja norjalaista Kristiansundia vastaan.

Molemmat seurat pelaavat oman maansa korkeimmalla sarjatasolla.

– Tempo oli kova alusta alkaen. Toinen ottelu voitettiin, toinen hävittiin. Oli hienoa päästä testaamaan omaa tasoaan erittäin laadukkaita pelaajia vastaan. Se motivoi aina. Näiden pelien jälkeen huomasi SJK-ottelussa, että pallon kanssa olikin enemmän aikaa.

Hyvin mennyt harjoituskausi on motivoinut Aaltoa ja koko joukkuetta. Hänen mielestään joukkueessa on potentiaalia. Viime kaudella alkanut oppimisprosessi on tuottanut Aallon mukaan tulosta.

Lisäksi uudet hankinnat ovat sopeutuneet joukkueeseen nopeasti.

Honka on muuttanut peliryhmitystään täksi kaudeksi. Osin sitä harjoiteltiin viime syksynä. Talven aikana neljän alakerta on Aallon mukaan toiminut hyvin.

Honka avaa kautensa lauantaina HJK:n vieraana Bolt Areenalla.

Avausottelussa HJK tulee prässäämään korkealta. Hallitseva mestari ei päästä espoolaisia helpolla. Klubi haluaa erittäin aktiivisella häirinnällä pysäyttää Hongan pelinrakentelun heti alkuunsa.

– HJK sopii meille avausvastustajaksi hyvin. Itseasiassa olemme pelanneet paremmin ylhäältä prässääviä joukkueita vastaan kuin matalalla blokilla pelaavia ryhmiä vastaan.

HJK:n kokoonpano on viime kaudesta muuttunut paljon. Joukkueen pelaajaringissä on peräti 27 pelaajaa. Laadukkaita jalkapalloilijoita ei ole hankittu pelkästään Veikkausliigan voiton takaamiseksi, vaan menestystä haetaan myös kansainvälisesti.

– Klubi on rakentanut tosi kovan miehistön. Kestää kuitenkin hetken, ennen kuin uudet pelaajat löytävät joukkueessa paikkansa ja saavat parhaan potentiaalinsa irti.

Korkealla prässillä pelaamisessa on riskinsä.

– Korkealla prässillä joutuu pelaamaan vähän riskillä. Myös me voimme ottaa hallittuja riskejä ja löytää hyviä välejä hyökkäyssuuntaan. Näin saamme vastahyökkäyksiä heidän prässistään, Aalto ennakoi tulevaa.

Veikkausliiga HJK–FC Honka la 2.4. klo 15 Bolt Areenalla Helsingissä.