Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteikäs suunnistustapahtuma palaa taas arkeen – seura-aktiivi kannustaa lähtemään liikkeelle Espoon metsiin

Perinteikäs Espoorastit-suunnistustapahtuma starttaa Mäkkylässä tiistaina kello 16.30. Kauden aikana ympäri Espoota ja lähialuetta on luvassa kolmisenkymmentä koko perheen tapahtumaa, joista alkukauden ja kesän tapahtumat ovat tiistai-iltaisin. Loppusyksystä ajat ovat sunnuntaisin päivällä.

Seura-aktiivi Aaro Kuivalainen Espoon Akilleksesta kertoo, että korona-aikana kävijämäärä notkahti. Nyt odotetaan uutta nousua.

Suureen osaan tapahtumista pääsee julkisella liikenteellä tai kävellen.

– Osallistujia on aivan laidasta laitaan. Nuorimmat ovat olleet vauvaikäisiä vanhempien kantorepussa ja vanhimmat yli 80-vuotiaita. Meillä on sanonta, että tapahtuma on onnistunut, jos sekä naisten että miesten 85-vuotiaiden sarjassa tulee loppuunvietyjä suorituksia, Kuivalainen sanoo.

Mikäli tapahtumiin ei ennätä tiistai-iltaisin, voi radat käydä juoksemassa omatoimisesti jälkikäteen. Suurin osa rasteista jää paikalleen viikoksi kunkin tapahtuman jälkeen.

– Näin tehdään, jos maanomistaja sen sallii. Tästä on tullut paljon kiitosta osallistujilta, sillä kaikki eivät pääse töiden tai muiden menojen takia rasteille tiistaisin.

Espoorasteja järjestävät yhteistyössä Espoon Akilles, Leppävaaran Sisu ja Kirkkonummen Lynx. Suurin osa tapahtumista on Espoossa, mutta välissä vieraillaan myös Kirkkonummella ja Vantaalla.

Ilmoittautuminen etukäteen ja tulokset: www.rastilippu.fi. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta ja ostaa kartan kilpailukeskuksesta. Lähtö on tiistain tapahtumissa auki 16.30–19.