Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakko: Kiekko-Espoo suosikkina TPS:ää vastaan – HIFK–Kärpät sarjasta ennustetaan tasaista

Jääkiekon naisten SM-liigan play off -kevät jatkuu keskiviikkona. Mielenkiinto keskittyy pääkaupunkiseudulle. Kiekko-Espoo kohtaa välieräsarjassa TPS:n ja HIFK saa vastaansa Oulun Kärpät. Sekä Kiekko-Espoo, että HIFK avaavat ottelusarjan kotiotteluilla.

Espoolaisten harteille asetellaan etukäteen ennakkosuosikin viittaa.

Kiekko-Espoo lähtee välieriin hallitsevana Suomen mestarina. Seura on voittanut mestaruuden 16 kertaa. TPS puolestaan eteni seurahistoriansa ensimmäisiin välieriin, selviää Jääkiekkoliiton tiedotteesta.

Espoolaisten onnistujia puolivälierissä olivat pisteiden valossa odotetusti Kiekko-Espoon hyökkääjä Elisa Holopainen (8+5=13) ja puolustaja Nelli Laitinen (3+3=6).

TPS:n ratkaisuista vastasi tutusti hyökkääjä Estelle Duvin (2+3=5), apunaan Emmi Metsä-Tokila (2+2=4) ja Maija Otamo (2+2).

HIFK:n ja Kärppien välieräsarjassa ei ole selvää suosikkia. HIFK, joka on noussut sarjan kärkijoukkueisiin, ei ole voittanut aiemmin mestaruutta. Kärpiltä löytyy kolme kultaa.

HIFK:n syömähammas välieriin oli tshekkihyökkääjä Michaela Pejzlova (3+2=5) ja tulitukea antoi kaksikko Matilda Nilsson (1+3=4) ja Emmanuelle Passard (1+3=4).

Kärppien pistevastuuta kantoivat pääasiassa hyökkääjät Anna-Kaisa Antti-Roiko (4+2=6) sekä sarjan maaliskuun pelaajaksi valittu kokenut hyökkääjä Suvi Käyhkö (3+3=6).

Paras viidestä -järjestelmällä pelattavien välierien pelipäivät ovat keskiviikko 6.4, 9.4. lauantai ja 10.4. sunnuntai. Jos sarja venyy, tarvittaessa pelataan 13.4. keskiviikkona ja perjantaina 15.4.

Pronssiottelu pelataan sunnuntaina 17. huhtikuuta. Finaalisarja käynnistyy 17.4, joka on pääsiäissunnuntai. Suomen mestaruus on selvillä viimeistään 24. huhtikuuta.