Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elli, 16, pukee Suomen paidan EM-kisoissa ja lupaa laukoa maaleja Espoossa – "Olen kentällä varsin aggressiivinen, vaikka kentän ulkopuolelle kiltti"

Hongan naisten Kansallisessa sarjassa pelaava edustusjoukkue nuorentui paljon viime kaudesta. Seura nosti ennakkoluulottomasti omasta juniorimyllystä, TBSM-joukkueesta, peräti viisi pelaajaa naisten edustusjoukkueeseen täksi kesäksi.

Toukokuussa 17 vuotta täyttävä Elli Seiro on yksi pelaajista, jolle kausi kansallisella pääsarjatasolla on ensimmäinen kokonainen.

– Viime syksynä pelasin muutaman ottelun, myös U17 Suomen maajoukkuetta edustava hyökkääjä Seiro tarkentaa.

Suomen U17-maajoukkue saavutti omissa karsinnoissaan syksyllä 2021 ja maaliskuussa 2022 upeasti EM-lopputurnauspaikan. Turnaus on toukokuussa Bosnia-Hertsegovinassa.

Hongasta oli peräti neljä pelaajaa varmistamassa EM-lopputurnauspaikkaa. Maaliskuun jatkokarsinnoissassa Suomen nuoret voittivat lohkon kolmesta pelistä kaksi ja pelasivat Islantia vastaan tasan.

Lohkossa pelasivat Suomen ja Islannin lisäksi Irlanti ja Slovakia. Viimeinen peli Irlantia vastaan meni täpärälle, sillä Suomi oli vielä täyden ajan koittaessa tappiolla 1–0.

Lisäajalla alkoi tapahtua.

– Meillä taisi käydä vähän tsägä, kun teimme lisäajan toisella ja viidennellä minuutilla voittomaalit 2–1 päättyneeseen peliin, Seiro nauraa.

Seiron lisäksi Bosnia-Hertsegovinaan Hongasta lähtevät Ida Heikkinen, Julia Schalin ja Sara Arimo.

Hongan naisten kausi ei ole käynnistynyt sen sijaan odotusten mukaisesti. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta on kirjattu tappiot 0–5-maalierolla.

Nuori hyökkääjä valaa uskoa omiinsa.

– Mielestäni olemme talven aikana kyenneet pelaamaan yhtenäisemmin kuin viime syksynä. Vaikka joukkue nuorentui, tavoitteemme on silti pelata syksyllä ylemmässä loppusarjassa, Seiro vakuuttaa.

Haukilahden lukiossa ensimmäistä vuottaan opiskelevalla honkalaisella on jalkapallotäyteinen kevät ja kesä edessään.

– Urheilulinja sopii minulle mainiosti. Saan itse suunnitella opiskeluohjelmani. On mahdollisuus treenata ja mennä ja tulla oman kalenterin mukaan.

Pieni ja pippurinen 157-senttinen pitkä hyökkääjä luottaa kykyihinsä naisten Kansallisessa sarjassa.

– Olen kentällä varsin aggressiivinen, vaikka kentän ulkopuolelle olenkin varsin kiltti. Vahvuuteni on nopeus.

Tuomarilassa asuva energiapakkaus ei selvästi jää sanattomaksi missään tilanteessa. Hymy huulilla vastaukset tulevat kuin siltä kuuluisalta apteekin hyllyltä.

Onko avauskaudelle ajatusta tulevasta maalimäärästä?

– Kahdeksan olisi hyvä.

Kansallisen sarjan ennakkosuosikit ovat HJK ja KuPS Kuopiosta.

– Hienoa päästä pelaamaan parempia joukkueita vastaan. Uskon, että ennakkosuosikkejakin vastaan tulee kovia ja tasaisia kamppailuja. Innolla odotan kaikkia kesän pelejä, Seiro iloitsee.

Honka–PK-35 Tapiolan urheilupuistossa 16.4 kello 16 alkaen.