Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NHL-legenda Jere Lehtinen viihtyy espoolaisessa lähiössä, mutta yksi toive hänellä on: "Puuttuu Espoosta"

Menestyksekkäiden NHL-vuosien jälkeen Jere Lehtinen palasi perheensä kanssa Matinkylään.

Matinkylästä lähdin, Matinkylään palasin. Ei se ollut tarkoitus, mutta espoolaisena muuta vaihtoehtoa ei tullut edes mieleen, Suomen jääkiekkomaajoukkueen general manager Jere Lehtinen tunnustaa ravintola Hookissa.

Espoolainen NHL-legenda omistaa ravintolasta 10 prosenttia. Hän osallistuu toiminnan kehittämiseen mahdollisuuksiensa mukaan. Lehtisen julkisuuskuva ja ura näkyvät ravintolassa monin eri tavoin, muun muassa sisustuksessa ja ruokalistalla.

Selke’s lounge -kabinetti sai nimensä Frank J. Selke Trophy -palkinnosta. Sen Lehtinen sai kolme kertaa NHL-urallaan puolustavana hyökkääjänä.

Kabinetin seiniä koristavat suurennetut kuvat, jotka Lehtinen on kaivanut henkilökohtaisesta valokuva-albumistaan. Ulkopuolella, oikealla komeilee Lehtisen pelipaita. Se, joka hänellä oli yllään voitokkaassa Stanley Cup -finaalissa kaudella 1998–1999. Hänen katseensa pysähtyy, ja siitä aistii lämpimän läikähdyksen. Vielä vuosikymmenien jälkeen.

Lehtistä pelaajana kuvaa kenties parhaiten se, että Lehtinen palkittiin SM-liigan herrasmiespelaajana Raimo Kilpiö -palkinnolla kaudella 1994–1995.

Lehtinen paljastaa, että Suomen olympiakultajoukkueen johto Jukka Jalonen, Mika Kortelainen, Ari-Pekka Selin, Jukka Varmanen ja hän kokoontuivat Tapiolan sydämeen, kabinetin uumeniin analysoimaan pelitaktiikoita ennen voitokkaita olympiapelejä.

Kun puhe kääntyy olympiatunnelmiin, Lehtisen ilme vakavoituu. Joukkueen voitonriemun katkaisi heti Suomeen paluun jälkeen sota, johon ajatukset siirtyivät välittömästi pelin jälkeen.

– Kesällä on tarkoitus kokoontua vielä kerran ja muistella voittoa positiivisemmin.

Ruokalistalla on hänen nimikkoannoksensa: kanaclubsandwich. Savun makuinen majoneesisekoitus, friteerattua kanaa ja pekonia.

– En ole burgerimies, mutta kalkkuna- ja kanaclubsandwichejä söin paljon NHL-vuosina.

Lehtinen toteaa, että ravintolan listalla on muutakin kuin siipiä, joista se on tunnettu. Hänen toinen suosikkinsa on ribsit.

– Oletko maistanut niitä, hän kysyy.

Ravintola on varsinkin urheilua seuraavan väen ja perheiden suosiossa. Televisioruuduista voi seurata käynnissä olevia pelejä.

Lehtinen vilkuilee välillä ulko-ovelle. Ravintolaan rekrytoidaan Lehtisen mukaan hyvää tyyppiä, joka vahvistaa olemassa olevaa tiimiä. Työn oppii hänen mielestään, kun asenne on kohdallaan. Silti ravintola-alan henkilöstöpula mietityttää miestä.

Lehtinen ja hänen perheensä asuivat lähes 20 vuotta Yhdysvalloissa. Kesät he viettivät missäpä muualla kuin Espoossa. Dallasista ja Espoosta löytyy hänen mielestään yhtäläisyyksiä.

– Dallas on suburban city (lähiökaupunki), kuten Espoo. Ehkä juuri siksi viihdyin siellä niin hyvin.

Lapsille Lehtinen ja hänen vaimonsa halusivat antaa mahdollisuuden valita asuinpaikkaansa aikuistuttuaan. Mutta sitä ennen koko perhe muutti takaisin Espooseen.

Tapiola on Lehtisen mielestä aina ollut Espoon keskus. Ja sellaisena pysyköön. Siksi hän on tyytyväinen ravintola Hookin sijaintiin.

– Espoo on kehittynyt vauhdilla. Ravintolapalvelutkin monipuolistuvat. Matinkylän Ilmatar Areenastakin löytyy NHL-kaukalo, hän luettelee.

Yksi pyhiinvaelluspaikka on Metro-areena, vaikkei mies sitä itse mainitse. Hallista löytyy jäädytettynä Lehtisen pelipaita.

Juuri nyt mies vaikuttaa tyytyväiseltä eikä vaikuta kaipaavan mitään. Edes Dallasia.

Pitkän mietinnän jälkeen hän toteaa:

– Klubityylinen keikkapaikka puuttuu Espoosta. Sellainen kuin Tavastia. Pidän livekonserteista, raskaammasta hevimetallimusiikista. Klubin ympärillä pitäisi olla hyviä ruokaravintoloita, hän pohtii.