Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa alkaa ensi vuonna huikea kisaputki – Kilpailupäällikkö iloitsee jo uudesta hallista ja pinnoitteesta: "Se on nopea"

Leppävaaran urheilupuisto saa uuden lämmittelyhallin ennen EM-kisoja 2023.

Espoossa järjestettävät yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisat ovat kesän 2023 suurin urheilutapahtuma pääkaupunkiseudulla.

Espoon Leppävaaran uudistetulla stadionilla vilistää arvokisojen aikaan runsaat 1 100 urheilijaa viidestäkymmenestä eri maasta. Kisojen pääkoordinaattori ja kilpailupäällikkö Harri Lammi ennakoi huikeaa arvokisaa Espooseen.

– Urheilijoiden lisäksi paikalle tulevat valmentajat ja huoltajat, noin 500 ammattilaista. Vapaaehtoisia on noin 600 ja katsomoon odotetaan yli 5 000 yleisurheilufania, Lammi ennustaa aurinkoisella Leppävaaran urheilukentällä.

Kisa-alue ja Leppävaaran urheilupuisto saavat uuden ilmeen, kun stadionin viereen rakentuu ensi vuoden toukokuuksi uusi ja uljas urheiluhalli Kameleonten.

Halliin sijoitetaan urheilijoiden lämmittelyalue, kisahuolto, ensiapu ja vapaaehtoisten taukotilat.

Leppävaaran juoksurata on nopea kovan alustansa ansiosta.

Lammi iloitsee myös uudesta kenttäpinnoitteesta, joka asennetaan stadionille ennen kisoja.

– Juoksijat tykkäävät radasta, koska se on nopea kovan alustansa ansiosta. Nyt saamme tähän vielä uuden mondo-pinnan ja sille kansainvälisen sertifikaatin, Lammi hymyilee.

Espoolaiset yleisurheiluseurat, Espoon Tapiot ja Esbo If, toteuttavat kisat yhdessä.

– Espoolle suuri kiitos aktiivisuudesta. Heidän kanssaan on ollut joustavaa toimi, Lammi kehuu.

Kisat halutaan järjestää mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Kaikki toiminnot suunnitellaan ja toteutetaan siten, että kisoista jää vain pieni hiilijalanjälki.

– Toivomme saavamme tehtyä kaikki kyyditykset sähkökäyttöisillä ajoneuvoilla. Pyrimme siihen, että tavaraa olisi kaikkinensa erittäin vähän. Lisäksi toivomme asioiden hoituvan ilman yhtään paperia, eli kaikki tulosdokumentointi ja tiedottaminen toteutetaan mahdollisuuksien mukaan sähköisesti, Lammi kertoo.

Tapioiden ja Esbo IF:n puheenjohtajat Esko Kuha ja Anders Wikholm ovat olleet isossa roolissa niin kisahankkeen alussa kuin koko espoolaisen yleisurheilun vetureina.

– Saamme hienosti myös vapaaehtoisia, kiitos suuren espoolaisen yleisurheiluperheen. Molemmat seurat ovat isoja ja aktiivisia toimijoita, Lammi sanoo.

Kotimaisista nuorista kärkinimistä Lammi mainitsee 7-ottelija Saga Vannisen, keihäänheittäjä Topias Laineen ja moukaritähti Silja Kososen.

– Tästä tulee hieno kansainvälinen tapahtuma, jossa Espoo näyttäytyy aurinkoisena tapahtumapaikkana, Lammi sanoo suu muikeana.

EM-kisojen jälkeenkin vipinää riittää. Vuonna 2024 Espoossa järjestetään SM-viestit ja 2025 Kalevan Kisat.